20 / 04 / 2024

inşaat kazaları davaları

inşaat kazaları davaları

Kartal’daki bir inşaatın iskelesinin çökmesi sonucunda 3 kişinin öldüğü davanın duruşmasında hakim işçilerin güvenliğine dikkat çekerek “İnşaat işçiden önemli! Bir inşaat var ama işçi çok” dedi...

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Kahramanmaraş'ta son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları TBMM'de!

Kahramanmaraş ilinde son 5 yılda inşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ve sonuçları meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

En çok iş kazası inşaat sektöründe! 

Hak-İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan "İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Raporu"nda, iş kazalarında, ilk sırada inşaat sektörünün yer aldığı belirtildi.

İnşaatı duran Karşıyaka Stadı için Ankara'ya heyet gidecek!

Açılan davalar nedeniyle inşaatı duran Karşıyaka Stadı için Turgay Büyükkarcı geniş bir heyetle Ankara'ya gitmeyi planlıyor. 

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Niğde'de inşaat kazaları arttı!

Niğde'de inşaat sektöründe konut üretimi hızlandı. Hızlanan sektörle birlikte kazalarda çoğaldı. Niğde'de inşaattan düşme olaylarında artış meydana geliyor.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Karşıyaka Stadı'nın inşaatı devam edecek!

İZVAK, Alsancak Stadı ile ilgili sorunların aşılması ve ihale sürecine geçilmesinin ardından, açılan davalar nedeniyle durdurulan Karşıyaka Stadı inşaatının devam etmesine yönelik bir çaba içerisine girdi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

inşaat kazaları davaları Haberi

inşaat kazaları davaları

Kartal’daki bir inşaatın iskelesinin çökmesi sonucunda 3 kişinin öldüğü davanın duruşmasında hakim işçilerin güvenliğine dikkat çekerek “İnşaat işçiden önemli! Bir inşaat var ama işçi çok” dedi.


İstanbul Kartal’da 16 katlı inşaatın iskelesinin çökmesi sonucu üç işçinin ölümüyle ilgili davanın görülmesine başlandı.  Olayda aynı inşaatta çalıştığı babası ve kardeşini kaybeden işçi, “İskelenin sağlam olup olmadığına bakmıyorlar mı?” dedi. Mahkeme başkanı, bu soru üzerine işçilerin güvenliğine önem verilmemesini “İnşaat senden önemli. Bir tane inşaat var ama işçi çok!” sözleriyle eleştirerek dile getirdi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada inşaat firması sahipleri ve şantiye şefi hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmada savunmasını yapan MG inşaat firması sahibi sanık Mehmet Gültekin, “Kazanın meydana geldiği platforma takılması gereken bir parça takılmamış. Kalfaların bunu...