29 / 03 / 2024

İnşaat Kazaları

İnşaat Kazaları

Posta yazarı Tamer Heper, "Binamızın dış cephesini boyatmak istiyoruz. Bu işte çalışacak kişilerin sigorta primi veya bir kaza halinde sigorta ile ilgili meseleyi bizim yönetimimiz mi göğüsleyecek?" sorusunu cevapladı.

Elazığ'da inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Elazığ'da çalıştığı inşaatın 4'üncü katından düşerek ağır yaralanan işçi, yaşamını yitirdi...

Bayburt'ta inşaattan düşen işçi öldü!

Bayburt'ta hastane inşaatında çalışan bir işçi dengesini kaybederek inşaattan düştü. İnşaat işçisi yaşamını yitirdi. 

İnşaatta elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kemalpaşa Mahallesi Bahçeler Sokak üzerindeki inşaatta çalışan İsmail Albayrak, kaçak elektrik akıma kapılıp hayatını kaybetti.

İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir!

3 bin liralık bir ağ, inşaattan düşen işçinin hayatını kurtarırken işvereni de yıllar sürecek davadan, maddi tazminat ve vicdan azabından kurtardı. Kazaları önlemek bu kadar kolay. Araştırmalara göre kazaların yüzde 98’i önlenebilir

Mesleki Yeterlilik Belgesi inşaat sektöründe şart!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu ile özellikle tehlikeli mesleklerde "Ne iş olsa yaparız" döneminin bitiiğini söyledi. Demirtaş, Bu kapsamda öncelikle iş kazalarının çokça yaşandığı inşaat sektöründe belge vermek üzere kolları sıvadı.

Kayseri'de Suriyeli inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Kayseri'nin Melikgazi Mahallesi 1599. Sokak'ta çalıştığı inşaatın 14. katından düşen Suriyeli işçi hayatını kaybetti.

İş kazalarının yüzde 10'u inşaatlarda meydana geliyor!

Türkiye'de geride bıraktığımız son 10 yılda yapı olarak büyük bir değişim yaşandı. Ülkenin büyük bir bölümü şu an inşaat halinde. Kocaman bir şantiyede yaşıyor gibiyiz.

Konya Ereğli'de inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Konya'nın Ereğli ilçesinde çalıştığı inşaatın 9. katından düşen işçi, yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İşte olayla ilgili ayrıntılar...

EXPO 2016 Antalya'daki iş güvenliği hassasiyeti Türkiye'ye örnek!

EXPO 2016 Antalya'nın sergi alanı inşası için 9 bin 177 dakikada sadece 1 iş kazası gerçekleştiğini savunan Tolga Aslan, kaza rakamlarından yola çıkarak Türkiye'deki inşaat çalışmalarına örnek olacak cinsten ifadelerini kullandı.

Batman'daki depo inşaatında vinç halatı koptu!

Batman'da depo inşaatındaki iş kazasında vinç halatı koptu, bir işçi öldü, Diğer işçi de dengesini kaybedip, inşaattan düşerek yaralandı.

İnşaatlar artık daha güvenli!

İnşaatlarda kullanılan demir iskeleler işçilerin hem güvenliğini sağlıyor hem de işlerini daha hızlı yürümesine imkan sağlıyor. Yeni sistem ve çalışma ortamının kendi sağlıkları ve güvenlikleri için daha ideal olduğunu belirtildi.

Viyadük inşaatında facia: 4 işçi öldü

İzmir - Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisi’ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 4 işçi öldü, 7 işçi yaralandı.

Doka inşaattaki kazaları perdeyle azaltacak!

İskele ve kalıp şirketi Doka, inşaatlarda iş kazalarını azaltmayı hedefleyen perde geliştirdi. Doka Genel Müdürü Ender Özatay perde hakkında bilgi verdi..

İş kazalarının yüzde 34'ü yapı sektöründe yaşanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonunda Ankara'da "Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda, sektörde yaşanan sorunların ele alındı, görüş ve önerilerin dile getirildi.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı gerçekleşti!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazıra Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferans düzenledi.

İş kazalarında ölen 1.886 kişiden 423'u inşaat işçisi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, 2014'te iş kazalarında yaşamını yitiren 1.886 kişiden 423'ünün inşaat işçisi olduğunu söyledi.

Zeynep Bodur Okyay: İnşaat sektörünün önünü mü kesmeye çalışıyorlar?

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "İnsana yatırım yaparak sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak gerekiyor. İnşaat sektörü hızla büyümekte. Sektörde yaşanan kazalar sektörün önünü mü kesiyor" dedi...

İnşaat kazaları sensörlü baret ile önlenecek!

Tasarımı tamamlanıp test aşamasına geçilen " sensörlü baret " ile inşaat sektöründe meydana gelen ve de çoğu zaman ölüm ile sonuçlanan kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Konya'da inşaat kazalarında son 4 yılda 15 kişi hayatını kaybetti!

Bazı inşaatlarda iş güvenliğinin yeterli şekilde sağlanmaması, ihmal ve dikkatsizlik gibi etkenler ölümlü kazalara neden oluyor Konya'da son 4 yılda inşaat kazalarında 15 kişi hayatını kaybetti.

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

İnşaat firmaları dış cephe platformlarını tercih ediyor!

İnşaat firmaları iz kazalarının önüne geçmek için kurma iskele yerine dış cephe platformlarını kullanıyor...

İş kazalarında en çok ölüm ve yaralanma inşaat sektöründe!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçen yıl 4 bin 222 iş kazasını incelendi. İş kazalarında en çok ölüm ve yaralanma inşaat; en çok uzuv kaybı ise metal işkolunda görüldü

AÜ inşaattaki iş kazalarını kısa film ile önleyecek!

AÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün yürüttüğü projeyle inşaat sektöründeki iş kazalarının önüne geçilmesi planlanıyor

TOKİ ve AÜ, inşaat kazalarına karikatürle dikkat çekecek!

Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği  Bölümü, 'Uluslararası İnşaat Kazaları Karikatür Yarışması' düzenledi. Toplu  Konut İdaresinin (TOKİ) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmaya son katılım  tarihinin 30 Nisan 2011 olduğu bildirildi

İskele ve Kalıp Fuarı ile inşaat kazalarına çözüm aranacak!

2010 yılı içinde her üç ölümden biri inşaat sektöründe gerçekleşirken, her yıl ortalama 80 bin iş kazası yaşanıyor ve bunlardan yaklaşık bini ölümle sonuçlanıyor. Sektördeki ölümlü iş kazalarının yüzde 45'i ise yüksekten düşme sonucu gerçekleşiyor  

İnşaat Kazaları Haberi

İnşaat Kazaları

Posta yazarı Tamer Heper, "Binamızın dış cephesini boyatmak istiyoruz. Bu işte çalışacak kişilerin sigorta primi veya bir kaza halinde sigorta ile ilgili meseleyi bizim yönetimimiz mi göğüsleyecek?" sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Binamızın dış cephesini boyatmak istiyoruz. Bu işte çalışacak kişilerin sigorta primi veya bir kaza halinde sigorta ile ilgili meseleyi bizim yönetimimiz mi göğüsleyecek? l H.M.

***

Öncelikle yapılacak iş iki kısımda incelenmeli. İlki; işçi ile anlaşıp belli mesai saatlerinde çalışması ve bu süreye göre de belli mesai ücretinin ödenmesi üzerine yapılan anlaşma. Bu durumda çalışan ile iş hukuku ilişkisi kurulur ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatı devreye girmiş olur. 

İkincisi; bir müteahhit ile anlaşma yapılır. Müteahhit ile binanın boyasının yapılıp tamamlanması şeklinde bir anlaşılır ki buna istisna akdi...