25 / 04 / 2024

inşaat makineleri sektörü

inşaat makineleri sektörü

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı... 

İnşaat makineleri sektörünün 2023 hedefi 10 milyar dolar!

İnşaatla birlikte büyüyen iş makineleri sektörü 2023'te 10 milyar dolar ihracat hedefliyor. Sektörün yıllık iş ve inşaat makinesi satış hedefi ise 20 bin adet. Bu rakam, Türkiye'nin dünyada ilk 6, Avrupa'da ilk 3 pazar arasına girmesini sağlayacak.

İnşaat makineleri sektöründe 5 yıldır düşüş yaşanmıyor!

İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar: "Türkiye'de büyümenin en önemli unsurlarından biri inşaat sektörü olduğu için iş ve inşaat makineleri sektörünün de her zaman büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.

İnşaat makinalarında 2015 stabil bir yıl olacak!

İMDER Başkanı ve CECE Yürütme Kurulu Üyesi Halil Tamer Öztoygar: 2014 yılı Avrupa sektörü için, sorunlu ama iyi geçti. 2015 ise stabil bir yıl olacak.

Kentsel dönüşüm inşaat makineleri sektörüne katkı sağlayacak!

Son yıllardaki kentsel dönüşüm projeleri ve çevre ülkelerdeki yeniden yapılanma faaliyetlerinin inşaat sektörüne olduğu gibi inşaat makineleri yedek parçası sektörüne de önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Fevzi Gökalp: Kentsel dönüşüm devam ederse inşaat makineleri sektörü Avrupa'nın en büyük pazarı olur!

Ostim İş ve İnşaat Makineleri (İŞİM) Küme Koordinatörü Fevzi Gökalp, "Kentsel dönüşüm projelerinin ve çevre ülkelerdeki yeniden inşa faaliyetlerinin sektöre yaptığı katkıyla gelecek 5 yıl içinde Avrupa'nın en büyük pazarı olabiliriz" dedi.

Cüneyt Divriş: İş ve inşaat makineleri sektörü ilk 6 ayda yüzde 14 büyüdü!

İmder Başkanı Cüneyt Divriş, 2013'te 14 bin adet satış ile yüzde 10 büyümeyi sürekli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. İş ve inşaat makineleri sektörü ilk 6 ayda yüzde 14 büyüdü...

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

İMSAD inşaat sektöründe kadın istihdamını artıracak!

Türkiye İMSAD'dan ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılmasına Yönelik Tutum Belgesi’ yayımlandı. Yapılması planlanan hedeflerin maddeleri haberimizde...

IMF: Çin’de gayrimenkul sektörünün riskleri kontrol altına alınabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'de gayrimenkul sektöründen kaynaklanan risklerin kontrol altına alınabileceğine dikkat çekti.

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

İnşaat sektöründeki zam krizi nasıl çözülür?

Dünya Gazetesi köşe yazarı, RMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimli bugünkü köşesinde inşaat sektöründeki maliyet artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Sevimli'nin 'Çimento ihracatını önleyerek inşaat maliyeti düşürülebilir mi?' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Kalekim inşaat malzemeleri sektörüne katkı sağlayacak! 

Kale Holding Mali İşler Direktörü (CFO) Haluk Alperat, Kalekim'in halka arz sürecine ilişkin düzenlenen basın toplantısında ilerleyen günlerde inşaat malzemeleri sektörü portföyüne katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri ihracatına Kovid-19 dopingi!

ABD ve Avrupa’dan pay alan Türkiye inşaat malzemeleri sektörü, bunun da etkisiyle 2020'de ihracatını yüzde 16,2 artırdı. İTO İnşaat Malzemeleri Komitesi Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat malzemeleri sektörü değişime ayak uydurmalı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD’ın yılda iki kez düzenlediği, 2021 yılının ilk Üye Dernekler Toplantısı online olarak gerçekleşti. Toplantıda sektörün geçirdiği değişim ve güncel sorunlar ele alındı. 

İş makineleri sektörü 2021'den umutlu!

Bir süredir daralma eğiliminde olan iş makineleri sektörü normalleşme ile birlikte yeniden yükselişe geçmeyi bekliyor. 

İnşaat makinelerinde ithalat arttı!

2018 yılından beri gerileyen iş ve inşaat makineleri sektöründe ihracat azalırken ithalatta artış yaşandı. 2021 bütçesinin yatırım odaklı olması ve altyapı inşaatları alanındaki yatırımların bütçede geniş yer bulmasıyla sektörün bu yıl yüzde 20 büyümesi tahmin ediliyor. 

inşaat makineleri sektörü Haberi

inşaat makineleri sektörü

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, sahip olduğu potansiyel ve dinamikler ile Türkiye'de yürürlükte olan vergi ve sosyal güvenlik sisteminin genel cazibesinin Ankara'yı hem yerli hem de uluslararası yatırımcılar için ideal bir yatırım destinasyonu haline getirdiğini söyledi. Şayık, "Ankara, sahip olduğu üniversite, araştırma altyapısı ve insan kaynaklarıyla Türkiye'nin doğal teknoloji üssü" dedi... 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı.

Son birkaç yıl içinde yapay zeka uygulamaları ve nesnelerin internetinin tüm sektörlerde olduğu gibi iş ve inşaat makineleri sektöründe de gündemdeki konulardan biri olduğunu dile getiren Şayık, sektörde özellikle güvenlik risklerinin azaltılması ve inşaat sahalarında makinelerin ve çalışanların etkin...