29 / 03 / 2024

İnşaat maliyetlerindeki artış

İnşaat maliyetlerindeki artış

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2021 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte o rapor...

İnşaat maliyetlerindeki artış, sektörün hızını kesiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2021 Haziran Ayı Raporu’nu açıkladı. İşte o rapor...

İnşaat sektöründe şaşırtan gelişme: Fiyatlar bu kez yükselmedi düştü!

İnşaat maliyetlerindeki artış sık sık gündeme gelirken şaşırtan bir gelişme yaşandı. 360 TL olan seramik fiyatı 260 TL'ye indi. Yaşanan durumu resmi X hesabından paylaşan yazar Barış Soydan, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle büyük düşüş olduğunu belirtti.

İnşaat maliyetlerindeki artış durulmuyor: 1 yılda yüzde 67,31 arttı!

TÜİK tarafından inşaat maliyet endeksinin 2023 Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,31 arttığı açıklandı. İşte o son dakika rakamları...

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Beton ve demir maliyetlerindeki artış o binaları da vurdu! Spor tesis binalarında prefabrik konteyner dönemi başladı! 

Beton ve çimento maliyetlerindeki artışlar, spor tesis binası yatırımlarını da değiştirdi.  Spor tesis binaları artık prefabrik konteyner olarak inşa edilecek.

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

Konut üreticilerinin gözü yeni kampanyada!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada  inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti ve konut üreticilerinin gözünün kulağının yeni kampanyada olduğunu söyledi.

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetlerindeki artış 5 ayın zirvesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat maliyet endeksi Haziran ayında aylık bazda yüzde 4,43, yıllık bazda yüzde 49,32 artış gösterdi. Yine verilen bilgilere göre, inşaat maliyetinde aylık bazda artış Ocak ayından bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

İnşaat maliyet artışı frenlendi! Konut fiyatları düşecek mi? Son dakika! 

Son aylarda inşaat maliyet artışının frenlendiğine dikkat çeken Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, bunda denetimlerin etkisi olduğunu söyledi. Denetim olmasa artışların yüzde 100’e ulaşabileceğinin altını çizen Yedikardeş, ev fiyatlarının düşmeyeceğini vurguladı. 

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyetlerindeki artış Haberi

İnşaat maliyetlerindeki artış

Merakla beklenen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Hazır Beton Endeksi ile Türkiye'deki inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerinde yaşanan mevcut durumu ve beklenen gelişmeler değerlendiriliyor. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve ayrıca üretimin ardından kısa bir süre içinde stoklanmadan inşaatlarda kullanılan hazır betonla ilgili bu Endeks, inşaat sektörünün büyüme hızını gösteriyor.

THBB, her ay merakla beklenen Hazır Beton Endeksi’nin 2021 Temmuz Ayı Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, Haziran'da  faaliyette görülen çıkış Temmuz'da devam edemedi. Beklenti Endeksi de negatif tarafa geçti. Güven Endeksi iki aydır yılın en düşük seviyesinde kaldı. Önceki ay gerileme kaydeden Güven Endeksi’nden sonra bu ay beklentinin de aşağı yönlü hareketi, koronavirüs salgınındaki koşullarındaki iyileşme ve ekonomik normalleşmeye karşın inşaatta uzun dönemli toparlanma için henüz...