24 / 04 / 2024

inşaat Mesleki Yeterlilik Belgesi

inşaat Mesleki Yeterlilik Belgesi

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

İnşaatlarda nitelikli ve eğitimli iş gücü istihdamı var!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle önemli açıklamalarda bulundu.

Antalyalı inşaat işçilerine belge!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, inşaat sektöründe çalışan işçilerine yönelik Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Belgelendirme Faaliyetleri'ne başladı.

İnşaatta mesleki yeterlilik belgesi için kademeli geçiş yapılmalı!

KLK Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atakan Kulak, 25 Mayıs'ta başlayacak mesleki yeterlilik belgesi uygulaması için sektöre zaman tanınmasını istedi. Kulak, "firmalara çalışan sayısına göre kademeli geçiş formülü getirilmeli" dedi.

Mesleki yeterlilik belgesi inşaatta duraksama yaratabilir!

İnşaatta çalıştırılan işçilerde 26 Mayıs'tan itibaren mesleki yeterlilik sertifikası aranacak. 1,9 milyon işçiden sadece 15 bininde sertifika olduğunu belirten müteahhitler, kalan kısa süre nedeniyle sektörde duraksama yaşanabileceğini belirtiyor.

Mesleki yeterlilik belgesi almayan işçiler şantiyede çalışamayacak!

Mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçileri 25 Mayıs 2016 itibariyle şantiyelerde çalışamayacak. Ancak şu ana kadar 1 milyon işçiden yaklaşık 20 bin yeterlilik belgesini aldı. 2 ay sonra şantiyelerde belgeli işçi krizi başlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat ustası eğitimleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı doğrultusunda yapı sektöründe bulunan işçi ve işverenler nezdinde farkındalık oluşturmak için Ankara'da, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” eğitim ve belgelendirmesi yapılacak.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Antalya'da mesleki yeterlilik belgesi eğitim alanı için arsa satışı!

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, seçim döneminde verdiği sözü tuttu ve mesleki yeterlilik belgesi eğitimi alanı için 370 metrekare arsa satın aldı.

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

Mahir Eller Projesi ile 111 inşaat çalışanı sertifikalarını aldı!

Kilis'te AB tarafından finanse edilen Mahir Eller Projesi kapsamında yapılan mesleki yeterlilik sınavı sonucu belge almaya hak kazanan 111 inşaat sektörü çalışanına belgeleri teslim edildi.

Belgesiz inşaat işçisi çalıştırılmayacak!

Aralarında inşaat demircisi, kalıpçısı, duvarcısı ile kaynakçısının da olduğu "Tehlikeli" ve "Çok tehlikeli" sınıfta bulunan 117 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi almayanlar artık kamunun hizmet alım ve yapım işlerinde çalıştırılmayacak.

Belgesi olmayan işçiye inşaat yasağı!

Emlak danışmanlığı işi ile iştigal eden veya edecek olanlar, inşaat işçileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. Vatandaşların belgelerini 31 Aralık 2019’a kadar almaları gerekiyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan 11 Kasım 2019'dan sonra çalışamayacak!

İNTES Başkan Vekili Gürhan Özdemir, 1 Kasım 2019'dan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçilerinin şantiyelerde çalıştırılamayacağını açıkladı.

İnşaat işçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu!

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından inşaatta çalışan işçiler için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

inşaat Mesleki Yeterlilik Belgesi Haberi

inşaat Mesleki Yeterlilik Belgesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aralarında, elektrik tesisatçısı, elektrik ve doğal gaz sayaç sökme-takma elemanları, çimento üretim elemanı, tıbbi atık toplayıcısı, mermer doğal taş ocakçısı, inşaat işçisi ve yer altı hazırlık işçisinin de olduğu 40 meslek için yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, eğitim ve istihdam arasındaki uyumu sağlama görevini yerine getiren Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), nitelikli insan kaynağının oluşması için mesleklere standart, çalışanlara belge kazandırıyor.

İş kazaları açısından yüksek risk grubundaki "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıftaki 143 meslekte, belgeli çalışan şartı bulunan Kurum, paydaşlarının da katkılarıyla 40 meslek için daha belge zorunluluğu getirdi.

Bu kapsamda madencilik ve enerji sektörlerindeki meslekler başta olmak üzere; aralarında elektrik tesisatçısı, elektrik ve doğal gaz sayaç sökme-takma elemanları, çimento...