19 / 04 / 2024

İnşaat Mühendisleri odasından okullara destek

İnşaat Mühendisleri odasından okullara destek

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Gaziantep’te bulunan Galip Deniz Orta Okulu’na müzik odası yapıldı. Öğrencilere kaliteli müzik eğitimi alabilmeleri için yapılan müzik odasında öğrencilere ilk dersi ise İnşaat Mühendisleri Odası yöneticileri verdi.

İmar barışı neden yapılmamalı? İnşaat Mühendisleri Odası'ndan flaş açıklama!

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'ndan Nusret Suna, imr affı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve neden karşı çıkılması gerektiğini tek tek sıraladı. 

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, kıdemli üyelerini plaket verdi

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeler plaket, hizmet ve onur belgesi ile ödüllendirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Depremde yan yana binalardan biri yıkılırken diğeri nasıl yıkılmadı? İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı!

İnşaat Mühendisleri Odası, Türkiye’yi sarsan depremlere ilişkin ilk tespitlerini gerçekleştirdi. Depremlerde en yaygın hasarın, verimli tarım arazileri üzerinde yani zayıf zemin koşullarında planlanan illerde olduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edildi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Kanal İstanbul raporu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Gölcük depreminin 22. yıl dönümünde açıklama yaptı. Açıklamada, Kanal İstanbul projesi için, “Deprem riski çok yüksek olan bu kentin Avrupa yakasını ikiye bölmenin yaratacağı açmazlar karar vericiler tarafından göz ardı edilmektedir" denildi.

İnşaat Mühendisleri odasından okullara destek Haberi

İnşaat Mühendisleri odasından okullara destek

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Gaziantep’te bulunan Galip Deniz Orta Okulu’na müzik odası yapıldı. Öğrencilere kaliteli müzik eğitimi alabilmeleri için yapılan müzik odasında öğrencilere ilk dersi ise İnşaat Mühendisleri Odası yöneticileri verdi. Oda Başkanı Melih Meriç, geleceğin teminatı olan çocuklara yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Meriç, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Şu anda ihtiyacı olan Galip Deniz Orta Okulu müzik odasını yaptırdık. Öğrencilerimizin daha iyi müzik eğitimi yapmaları için müzik odasını yaptırdık ve ilk derste öğrencilerle birlikte olduk. İmkanlar ölçüsünde eğitime destek vermeye devam edeceğiz"...