27 / 04 / 2024

inşaat patronları inşaat sektörü değerlendirme

inşaat patronları inşaat sektörü değerlendirme

Türkiye'nin önde gelen müteahhitleri seçim ve komşu ülkelerdeki gerilim nedeniyle 2015 yılına temkinli yaklaşıyor. Fiyatların artacağını söyleyen inşaat sektörünün patronları "yatırımcılar elini çabuk tutsun" diyor.

İnşaat patronları 2015'e temkinli yaklaşıyor!

Türkiye'nin önde gelen müteahhitleri seçim ve komşu ülkelerdeki gerilim nedeniyle 2015 yılına temkinli yaklaşıyor. Fiyatların artacağını söyleyen patronlar " yatırımcılar elini çabuk tutsun " diyor...

İnşaat patronları kriz sonrası yeni fırsatlara odaklandı! 

Ekonomide yaşanan krize dair birçok senaryoyu masaya yatıran ve ağırlıklı olarak toparlanmanın yavaş olacağını öngören inşaat patronları, krizin getirdiği yeni fırsatlara odaklanarak yeni dönem yatırım rotasını çizmeye hazırlanıyor.

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu açıkladı. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yer aldı...

İnşaatın eski patronları hizmet koltuğunda!

31 Mart Yerel Seçimlerinde iş dünyası ve inşaat sektöründe görev yapan bir çok isim siyasete adım attı. Fatih’te TOKİ eski Başkanı Turan, Ümraniye’de ise Kiptaş eski Başkanı Yıldırım Belediye Başkanı olarak seçildi.

İnşaat patronlarının gözünden 2019!

İnşaat patronları 2019 yılına umutla bakıyor. İşte inşaat patronlarının gözünden 2019...

İnşaat patronlarının 2019 yılı büyüme stratejileri!

İnşaat CEO'ları ve patronları yönettikleri şirketlerin 2019 yılı büyüme stratejilerini ve odaklandıkları başlıca yatırım alanlarını anlattı.

İnşaat patronlarının yarın planları!

39 şirketin yöneticileri, Capital'in 25'nci yıl sayısına özel olarak "gelecek" mesajlarını paylaştı. İş liderleri "Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz" diyor. Peki inşaat patronlarının yarın planları neler?

İnşaat patronları ucuz konut üretmek istiyor!

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yükselen konut fiyatlarına dikkat çeken inşaat şirketlerinin patronları zaman zaman ucuz konut seferberliğine katkı sağlayabilecekleri söylüyorlar. 

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu listeledi. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yerini aldı...

İnşaatçı yeni dönemde ne bekliyor?

24 Haziran seçimlerinde vatandaşların tercihlerini güçlü iktidardan yana kullanmasıyla inşaat sektörü motal buldu. İnşaat patronları rafa kaldırdıkları yatırım planlarını en kısa zamanda hayata geçirmeye hazırlanıyor....

Patronlar KDV düzenlemesi ve tapu harcı indirimi için ne diyor?

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e, tapu harcı oranı ise yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürüldü. Peki inşaat patronları ne diyor?

İnşaat patronlarından ucuz konuta destek sözü!

İstanbul’daki konutlarda metrekare satış ortalamasının 5 bin lira sınırına dayanınca düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayali de imkansız oldu. İnşaat şirketlerinin patronları, ucuz konut için seferberlik başlatılırsa destek sözü verdi.

İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

Bugün açıklanan TÜİK temmuz ayı sektörel güven endeksi rakamlarını inşaat patronları değerlendirdi. İşte KLK YAPI, Dağ Mühendislik, Gül Proje, ONS İncek, ERA Gayrimenkul, değerlendirmeleri şöyle:

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da 2,2 arttı!

Haziran ayı güven endeksleri inşaat ve hizmet sektöründe patronların iyimser beklenti içinde olduğunu gösterdi. Perakende sektöründe ise işverenlerin gelecek 3 aydan umutlu olmadığı gözlendi

inşaat patronları inşaat sektörü değerlendirme Haberi

inşaat patronları inşaat sektörü değerlendirme

Ekonominin lokomotifi gayrimenkul sektörü, enflasyondaki yükseliş, döviz kurundaki belirsizlik, inşaat maliyetlerindeki artış ve yeni tüketici kanunun getirdiği ek maliyetler nedeniyle zorlu bir yıl geçiriyor. 



Uzun bir süredir kârdan feragat edip fiyatları artırmayan markalı konut üreticileri gelecek yıl için zam sinyali veriyor, SÖZCÜ'ye 2014 yılını değerlendiren ve 2015 beklentilerini paylaşan gayrimenkul sektörünün önde gelen müteahhitleri konut fiyatlarının bundan soma düşüş göstermesini beklemediklerini belirterek, "Konut fiyatları zamlanacak, gücü olan şimdi ev alsın" tavsiyesinde bulundu. 



Konut fiyatları artacak gücü olan şimdi alsın 

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: 

Seçimler, ramazan ayı, bayram derken sektör 2014'ün ilk yarısında küçüldü, ikinci yarıda kayıplar telafi edildi. Bunda Mütekabiliyet Yasası'nın çok ciddi etkisi oldu. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere yurt dışından önemli oranda kurumsal ve bireysel talep oldu....