19 / 04 / 2024

İnşaat sanayisi

İnşaat sanayisi

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mart 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisi Mart ayında rekor kırdı.

İnşaat sanayisi pandemiye rağmen büyüdü!

Koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektörü pazarında daralma yaşanırken bu dönemde inşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam etti. Pandemi döneminde ihracatını değer olarak 21 milyar dolar seviyesinde koruyan sektör, yurt içinde ise ‘yenileme’ talebiyle büyümeye devam etti. 

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamında!

İnşaat malzemeleri sanayisi tüm zamanların en yüksek rakamına çıktı. Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi, Haziran 2021'de pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile son senelerin en yüksek performansını sergiledi.

İnşaat malzemeleri sanayisi Mart'ta rekor kırdı!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Mart 2021 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisi Mart ayında rekor kırdı.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021’e ihracat artışı ile başladı!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ocak 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisi 2021'e sınırlı bir ihracat artışı ile başladı.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020’de 21,16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Aralık 2020 sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisi 2020’de 21,16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

İnşaat malzemeleri sanayisi normalleşiyor!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ağustos 2020 verileri yayınlandı. İnşaat malzemeleri sanayisi normalleşme sürecine girdi.

İnşaat malzemeleri sanayisi küresel pazara hızlı dönüş yaptı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran 2020 sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat malzemeleri sanayisi artan ihracatıyla küresel pazara hızlı bir dönüş yaptı.

İnşaat malzemeleri sanayisi yüzde 2,7 küçüldü!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Haziran ayı sonuçları açıklandı. Gerilemenin Haziran ayında da devam ettiği Bileşik Endeks’in ikinci çeyrek verilerine göre, inşaat malzemeleri sanayisi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,7 küçüldü.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Binalarda dijitalleşme ve yenileme dalgası!

İnşaat sanayisi binaların yenilenmesine odaklandı. Sektör hem dijitalleşme dalgasını yakalamayı hem de 30’dan fazla sektörde imalat yapan KOBİ’leri canlı tutmayı hedefliyor. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2017'yi yüzde 9,2 artış ile kapattı!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Aralık 2017 sonuçları açıklandı.İnşaat malzemeleri sanayisi 2017'yi yüzde 9,2 artış ile kapattı...

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Nish Adalar'ın inşaatında son durum!

Özyazıcı İnşaat'ın Maltepe Süreyyapaşa'da inşa ettiği Nish Adalar projesinin inşaatını www.havadanemlak.com 'un uçuş ekibi görüntüledi  

İnşaat sanayisi Haberi

İnşaat sanayisi

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi 2021 yılı Mart ayı sonuçları yayınlandı. Raporda yer alan detaylara göre; pazarlardaki iyileşme ve artan talep, yeni rekorların kırılmasını sağladı. Geçen yılın Mart'ta ayında başlayan salgın nedeniyle dış ticaret göstergeleri zayfılamıştı. Bu sebeple 2021 yılının mart ayının geçen yılın mart ayı ile karşılaştırılmasında baz etkiler yaşandı. Ancak rekorlar geçen yılın mart ayına göre değil tüm dönem verilerine göre gerçekleşti.  

İhracat 2021 yılı mart ayında 2,45 milyar dolar seviyesine yükseldi. Mart ayında değer olarak, endeksin ölçülmeye başlandığı 2013 Ağustos ayından bu yana en yüksek aylık ihracat yapıldı. 2021 yılı mart ayında inşaat malzemeleri ihracatı miktar olarak ise 5,94 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Böylece mart ayında miktar olarak da tüm zamanların en yüksek...