17 / 04 / 2024

inşaat sektör değerlendirmesi

inşaat sektör değerlendirmesi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde müteahhit işadamı Adnan Akcan, inşaat sektörü ile ilgili açıklamalar yaptı. 

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de inşaat sektörünün Haziran ayında daraldığı kaydedildi.

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İnşaat sektörü ciro endeksi Ekim'de yüzde 37,6 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, inşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Ekim 2021'de geçen senenin aynı ayına göre yüzde 37,6 arttı.

İngiltere'de inşaat sektörü Kasım'da son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de inşaat sektörü, Kasım ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.

Çin'de inşaat sektörü değer kaybetti!

Çin'de inşaat sektörü hisselerinin merkez bankasının Evergrande ile ilgili açıklamalarına karşın eksiye düştü. Çin’in inşaat sektörü yavaşlama sebebiyle değer kaybı yaşadı.

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İngiltere’de inşaat sektörü Mart'ta yükselişe geçti!

İngiltere’de inşaat sektörü PMI Mart ayında beklentiyi aşarak 61,7'ye yükseldi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

inşaat sektör değerlendirmesi Haberi

inşaat sektör değerlendirmesi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde müteahhit işadamı Adnan Akcan, inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm ve inşaat projeleriyle ilgili değerlendirmeler yapan Akcanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akcan, müteahhitlik sektörünün mutlaka disiplin altına alınması gerektiğini ifade etti. 

Milliyet'te yer alan habere göre iş bilmeyen müteahhitler nedeniyle birçok sıkıntının ortaya çıktığını ifade eden Akcan, "Elini kolunu sallayan bu sektöre giriyor. Piyasayı bilmeden, ekonomiyi bilmeden, projeyi bilmeden ve ne olduğu belirsiz proje ile ortaya çıkıyorlar. Banka faizlerini yükselmesi ve daha birçok nedenden dolayı daralan sektörde yeni ortaya çıkan müteahhitlerin ucuz işçilik peşinde koşmaları nedeniyle kalitenin düştüğü yapılan binaların satılamaması ve doğal olarak vatandaş ile yeni müteahhitlerin çekişmesiyle oluşan sıkıntılı durumdan etkilendik. Bunun yolunun disiplin altına girmek olduğunu cebinde parası olan herkesin her işi...