19 / 04 / 2024

inşaat sektörü 2014

inşaat sektörü 2014

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör, bugün ki köşe yazısında 'İnşaat sektörü ağırlığını koruyor' başlığını ele aldı. İşte, Tevfik Güngör'ün köşe yazısı;

Türk yapı sektöründeki istikrarlı büyüme devam ediyor!

YEM Fuarcılık tarafından, YAPI FUARI – TURKEYBUILD İSTANBUL kapsamında düzenlenen basın toplantısında “Konuk Ülke Kazakistan” projesi tanıtıldı ve güncel veriler ışığında Türk yapı sektörü değerlendirildi.

Deniz Karataş: İnşaat sektörü açısından 2014 durağan geçti!

TÜM inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini açıkladı.

İnşaat sektörü 2015 yılından umutlu!

Başkent'in yeni cazibe merkezlerinden Batıkent Karacakaya'da inşa edilen Mebuskent'i hayata geçiren AYMOR Grııp'un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan. 2014'üıı bir önceki yıla göre daha hareketli ve verimli bir yıl olduğunu ifade etli.

İnşaat sektörü 2014'ün en çok tartışılan konularından biri oldu!

Sanayi ve inşaat sektörü kıyaslaması ve inşaata dayalı büyüme 2014'ün en çok tartışılan konularından biri oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sektöre destek veren açıklamalar yaptı; 'İnşaata dur demek olmaz' dedi

İnşaatta 2014 büyümesi yüzde 5'in üzerinde kapandı!

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden olan inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. İnşaat, sürdürülebilir büyüme için çok önemli bir sektör.

İnşaat sektörü yüzde 5,3 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Aralık Ayı Sektör Ekonomi Raporu" açıklandı. Buna göre, özel sektör inşaat harcamaları 2014 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 3,8, inşaat sektörü ise yüzde 1 büyüdü.

İnşaat sektörü 2014 yılını nasıl geçirdi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye yüzde 4.4 büyürken, inşaat sektörü yüzde 8.7'yle en çok büyüyen sektörlerden biri oldu.

Ergun Özen: İnşaat sektörü hızla gelişiyor!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Türkiye 'nin nüfus artışı, gelişen ekonomisi ve kaliteli konut sayısının yetersizliğiyle, inşaat sektörünün hızlı geliştiği bir ülke olduğunu söyledi.

Bakan Çelik: 1.650 inşaatı durdurduk!

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Kanun Tasarısı konusunda soruları yanıtlayan Bakan Faruk Çelik, Türkiye’de iş güvenliğine ilişkin problemlerde mevzuat eksikliğinden çok iş yapma anlayışına ilişkin sıkıntılar bulunduğuna dikkat çekti

İnşaat sektöründe maliyet arttı, kaynak aranıyor!

Konut sektöründe maliyetler dolar kurundaki yükselmenin etkisi ile yüzde 10'un üzerinde arttı. Satışlarında önceki seneler gibi olmaması sebebi ile sektör finansal güçlüğü telafi edecek arayış içinde.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 4,5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde, önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 azaldı.

Celal Koloğlu: İnşaat sektörü ekonomi kilidi!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Ankara'nın ekonomiye katkısının her geçen gün arttığını belirterek, özellikle konut alanında gerçekleşen yatınmlar ile tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Deniz Karataş: İnşaat sektörü 2014 yılını zararla kapattı!

300 sektör zararda İnşaat sektörü tahmin ettiği yükselişi yakalamanın yanında dönemi kötü kapatmasıyla birlikte mermer, fayans üreticileri, çimento fabrikaları, tesisat malzemeleri gibi mesleğe bağlı 300 sektör de 2014'ü zararla kapattı.

İnşaat sektöründe yan sanayi hız kesmedi!

Konut sektöründe yılın ilk sekiz aylık diliminde daralma yaşansa da alt sektörlerin önemli bir bölümü durgunluktan etkilenmedi. Alt sektörlerin büyümesinde büyük projeler ve kentsel dönüşüm etkili oldu

İnşaat sektöründe kullanılan kredi tutarı yüzde 31,8 arttı!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Aralık 2014 döneminde 85 milyar lira düzeyinde olan inşaat sektörüne kullandırılan kredi tutarının Aralık 2015 itibarıyla yüzde 31,8 artışla 112 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Bursa'da inşaat sektörü yatırımları artıyor!

Yıllık ortalama yüzde 5,9 büyüme gerçekleştiren inşaat sektörü, 2014 yılında yüzde 4,5-5 büyüme gerçekleştirdi. Fakat dolarda yaşanan artış inşaat sektörünün 2015 yılının ilk yarısında büyüme hızını düşürdü.

İnşaat sektörü, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 küçüldü!

2013 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana ivme kaybeden inşaat sektörü, 2014 yılının son çeyreğinde yüzde 2.03, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 oranında küçüldü.

İnşaat sektörü ilk çeyrekte yüzde 3.5 küçüldü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü.

İMSAD: İnşaat sektöründe büyüme hızı düştü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Kadir Büyükkara: İnşaat sektörünün gücü büyük!

Türkiye'nin 2014'te 2,9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Kadir Büyükkara, bu oranı etkileyen en önemli faktörün tarım olduğunu belirtti. Büyükkara inşaat sektöründe de gücün büyük olduğunu söyledi..

TMB inşaat sektörü analiz raporunu açıkladı!

TMB inşaat sektörü analiz raporuna göre; Ekonominin genel gidişatı açısından lokomotif bir sektör konumunda olan inşaat sektöründe 2014 yılında büyüme %2.2 ile sınırlı kalmıştır.

İnşaat sektörü tehlike sinyalleri mi veriyor?

2014'ün son çeyreğinde yüzde 2 daralan inşaat sektörü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat sektörünün olmadığı bir ülke bitmiş demektir" diyor. Peki daralmanın sebepleri ne?

İnşaat sektöründe cirolar üretimden daha hızlı yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerine göre, 2014 yılında inşaat sektöründe üretim yüzde 3.0 artarken, cirolardaki artış yüzde 4.6’yı buldu.

İnşaat sektöründe yapı ruhsat sayısı ve konut satışında artış var!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğl Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe de 2014'te yapı ruhsatı sayısında, konut satışında ve yabancılara konut satışında artış var. Sanayi sektörü de 2014'te yüzde 3,6 büyüdü." dedi.

Kamu inşaatlarının azalması inşaat sektörünü olumsuz etkiledi!

Kamu inşaatlarının azalması, döviz kurlarındaki yükselişin yarattığı tedirginlik ve artan maliyetler inşaat sektörünü olumsuz etkilemeye başladı. Önceki yıl yüzde 7’yi bulan büyümenin 2014 sonu itibariyle yüzde 3-4 aralığında kalacağı tahmin ediliyor.

İnşaat sektörü 2015 yılında da iddialı!

2013 ve 2014 yıllarında zirveye oturan inşaat sektörü, 2015 yılında da iddiasını sürdürüyor. Firmalar, mart ayından itibaren yeni projelerini satışa çıkaracak, konut alıcısı ise yeni proje avantajlarını bekliyor

inşaat sektörü 2014 Haberi

inşaat sektörü 2014

İnşaat sektörü, ekonominin önemli bir sektörü. İnşaat denilince gündeme öncelikle konut inşaatı geliyor. Evet konut inşaatı önemli ama inşaat sektörünün bir parçası. Her türlü kamu ve özel sektör yatırımının büyük bir bölümü inşaat yatırımıdır. Baraj, yol, köprü, sulama yatırımları gibi kamu yatırımları inşaat yatırımıdır.


Ekonominin bütününde yapılacak yatırımları gösteren 2015 yılı yatırım programında, 800 milyar TL sabit sermaye yatırımı yapılacağı tahmin ediliyor. Bu yatırımın 300 milyar TL'lik kısmını özel sektör yapacak. Konut için özel sektörün 50 milyar TL harcayacağı tahmin ediliyor. Kamu yatırımları 100 milyar TLdolayında olacak. Kamu yatırımlarından enerji, ulaştırma, eğitim,  sağlık gibi sektörlerdeki yatırım harcamalarının üçte ikisi kabaca 75 milyar TL'lik bölümü inşaat yatırımı.


Milli gelirimizin yüzde 10’u inşaat harcamalarına gidiyor. Milli gelirin ortalama 6.5’unu özel sektör, yüzde 3.5’ini...