29 / 03 / 2024

inşaat sektörü 2016 büyüme oranı

inşaat sektörü 2016 büyüme oranı

Ülke içinde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelere karşın yılda 3 bin konut satışı hedefiyle yola devam ettiklerini belirten Çelik, “En kötü senaryoda sektör yüzde 30 küçülse bile biz yılda 3 bin ev satarız. Kalan bölümü diğer şirketler paylaşır” dedi.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Lacivert Gayrimenkul Kurucu ve İşletmecisi İbrahim Karademir, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü vurguladı.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü açıkladı.

İnşaat sektörü bu yıl yüzde 5 büyüyecek!

Yapı-Endüstri Merkezi’nce yayımlanan Türk Yapı Sektörü Raporu 2016’da yaklaşık 2 milyon kişinin istihdam edildiği inşaat sektörünün 2017’de devam eden projeler ile birlikte yüzde 5 büyüyeceği öngörülüyor.r.

Gelişimin ana motoru inşaat sektörü!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, 2016 yılı inşaat sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Türkoğlu, ''Türkiye'deki gelişimin ana motoru inşaat sektörüdür” diye konuştu.

Bursa'da inşaat sektörü canlı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, 2016 yılı konut satış verileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökçadır, yüzde 4,6'lık artışın inşaat sektöründeki dinamizmin göstergesi olduğunu söyledi.

Bu yıl inşaat sektörü yüzde 6 büyüyecek!

Türkiye İMSAD'ın yılda dört kez çeyrek periyotlarda düzenlediği Gündem Buluşmaları'nın son toplantısında konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, Türkiye ekonomisinin 2016 yılını yüzde 2,5, inşaat sektörünün ise, yüzde 6-7 arasında büyümeyle kapatacağını dile getirdi.

İnşaat sektöründeki büyüme 2017'de de hız kesmeyecek!

İnşaat sektörü 2016 yılında da Türkiye ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdürdü. Yılın ilk üç çeyreğinde ekonomi ortalama yüzde 2 büyürken, inşaat sektöründe bu oran yüzde 7’nin üzerine çıktı.

İnşaat sektörü 2017'ye umutlarla giriyor!

Türkiye, yeni yıla da aynı pozitif havayla giriyor. Ekonomideki her gelişmenin doğrudan etkilediği sektörlerin başında gelen inşaat sektöründe de, ‘Yıla nasıl başlarsan öyle gider’ umudu hakimken, 2016’dan çıkarılan derslerin gelecek yıla daha hazır olmayı sağladığı kaydediliyor.

İnşaat sektöründe saatlik işgücü maliyeti yüzde 3,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 3. çeyrek İşgücü Maliyeti Endeksi'ni açıkladı.Saatlik iş gücü maliyeti 2016 yılı 3'üncü çeyreğinde yüzde 3,7 artış gösterdi. Endeks; inşaat sektöründe yüzde 3,6 artış gösterdi.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

Kahramanmaraş inşaat sektörünün yıldızı oldu!

Türkiye’de en büyük üçüncü sektör olan inşaat, 2016 yılı verileri ile umut olmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok markaya üretim yapan Kahramanmaraş, inşaat sektörünün de yıldızı oldu.

Nakit kredilerin yüzde 11'i inşaat sektöründe kullanıldı!

TBB'nin verilerine göre Mayıs 2016 itibarıyla nakit kredilerin yüzde 77'sini kurumsal krediler oluşturdu. Sektörel bazda, kurumsal nakit krediler içinde inşaat sektörünün payı yüzde 11 oldu.

Gökhan Çeliktürk: İnşaat sektörü 4 yıldır geriledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk, inşaat sektöründe son 3-4 yıldır gerileme olduğunu söyledi.2015 yılını hayal kırıklığı ile kapatan sektör 2016 yılından da pek umutlu gözükmüyor.

inşaat sektörü 2016 büyüme oranı Haberi

inşaat sektörü 2016 büyüme oranı

TÜRKİYE’de konut sektörüne olan talebin hem yurtiçinde hem de yurtdışında artarak devam ettiğini belirten Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, bu talebe karşın mazeret bularak oturmayı, üretimden geri kalmayı hiç düşünmediklerini söyledi. Konut sektörü için 2015’in zor bir yıl olduğunu, seçimler ve terör olaylarının olumsuz etkisinin yaşandığını söyleyen Çelik “ Gelin bir senaryo yazalım. Ekonomi bu yıl 4-4.5, inşaat sektörü ise yüzde 6 büyür. Ama biz yüzde 30 gibi ciddi bir gerileme olduğunu varsayalım. Bu durumda İstanbul’da yılda 130 bin yerine 100 bin ev satılır. Lokasyonumuz, projelerimiz, hedef kitleye ulaşmaktaki ustalığımız, piyasaya verdiğimiz güven ve marka değerimizle önce biz 3 bin ev satarız, kalanı diğer şirketler paylaşır” dedi. 


HEDEF 1.5 MİLYAR LİRA CİRO 

2015 yılında Sinpaş Yapı’da 916, Sinpaş GYO’da...