19 / 04 / 2024

inşaat sektörü 2017

inşaat sektörü 2017

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi öncesi ve sonrası Türkiye ekonomisinin ve inşaat sektörünün durumunu değerlendirdi.

2017'de en hızlı büyüyen sektör inşaat oldu!

2017’nin en hızlı büyüme kaydeden sektörleri de sırasıyla inşaat, petrol, petrokimya, finans, tarım, sanayi ve havacılık olarak dikkat çekti. 

İnşaat sektörü 2017'de yüzde 8,9 büyüdü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle takip edilen aylık sektör raporunu açıkladı.

Ekonomik büyümenin lokomotifi konut üretimi!

Farilya Asia'nın projesinin Satış ve Pazarlama Direktörü Arman Özver, Türkiye‘nin bu yıl yaşadığı siyasi ve ekonomik zorluklara rağmen inşaat sektörünün 2017 yılını oldukça başarılı geçirdiğini söyledi.

İnşaat sektörü yılın 3. çeyreğinde büyümesini sürdürdü!

İnşaat sektörü de yılın üçüncü çeyreğinde büyümesini sürdürdü. Türkiye Seramik Federasyonu Başkam Erdem Çenesiz, “Çift haneli bir büyüme rakamına ulaşacağımızdan şüphemiz yoktu." dedi..

İnşaat sektöründe dünyanın lider ülkelerindeniz!

İstihdam kapasitesi her geçen yıl artan inşaat sektöründe 2023’e kadar 114 bin yeni çalışanın işe alınması bekleniyor. BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci,"Biz sektörde dünyanın da lider ülkelerindeyiz." dedi.

İnşaat hız kesmedi! İstanbul'un iki yakasında birden projeler yükseliyor!

Gayrimenkul geliştiricileri İstanbul’un iki yakasında da projelerine tam gaz devam ediyor. Şehrin merkezlerinde kentsel dönüşüm öne çıkarken, gelişen alanlarda ise yeni fırsatlar kollanıyor. 

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş arttı!

2017 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azalırken, brüt ücret-maaş arttı.

İnşaat sektörü yeşil binalarla ivmeleniyor!

İnşaat, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ve 21. yüzyılın toplumsal hassasiyetleriyle ivmelenen sektör; çevre dostu, sosyal anlamda sorumlu, toplumsal yapıya direkt etki eden güncel yapısıyla dikkat çekiyor.

İnşaat sektöründeki canlılık önümüzdeki 20 sene devam eder!

Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde konuşan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, “7.5 milyon bina da yenilenmeli. Bu böyle 20 sene devam eder” dedi. Elmas 1.3 milyon konutun satıldığını belirtti.

İnşaat sektörü altın çağını yaşıyor!

İnşaat şirketlerinin, geleceğin kentlerini ve yaşama alanlarını inşa etmeden önce gelişen yeni teknolojilere adapte olarak kendilerini baştan yenilemeleri gerekecek. Nanoteknoloji ile geliştirilen yeni malzemeler ve dijitalleşen dünya, yeni yapıları ve kentleri şekillendirecek.

Türkiye'de inşaat sektörü büyüyor!

TÜRKİYE ekonomisi  dengeli büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor. En çok büyüme gösteren alanlardan bir olan inşaat sektöründe ise yüzde 6.8'lik artış yaşandı. 

İnşaat sektöründe mimarlığa önem verilmeli!

Yüksek Mimar Kayhan Çakanel 2 Ekim Dünya Mimarlık günü kapsamında gayrimenkul ve inşaat sektöründe mimarinin sektörün bir paydaşı olarak aynı hızla önem kazandığının altını çizdi.

İnşaat sektörü reklamlarda zirvede!

Milliyet köşe yazarı Güngör Uras, bugünkü yazısında inşaat reklamlarına değindi. Uras, rekamlamların inşaat sektöründeki canlılığın belirtisi olduğunu yazdı..

5 yıldır daralan inşaat sektörü bu yıl büyümeye hazırlanıyor!

Son büyüme performansına 2017'de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebiliyor.

Moody's: İnşaat sektöründe görünüm negatife döndü!

Moody's, küresel inşaat sektörü için görünümün negatife döndüğünü açıkladı. İnşaat sektörü için görünüm 2017'den beri ilk kez negatife döndü...

İnşaat sektöründe canlılık devam ediyor!

2017 yılında ilk el-yeni olarak 660 bin konut satışı gerçekleştirildi. 2017 yılında yapı kullanma izini alan daire sayısı ise 820 bin olarak kaydedildi. Tüm bu veriler ışığında inşaat sektöründe canlılığın sürdüğünü söylemek münkün. 

İnşaat sektörü 2017'de ekonomik büyümenin lokomotifi oldu!

2017’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en güçlü büyüme performansını yaşadı. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 18,7 büyüme oranıyla yine ekonomik büyümenin lokomotifi oldu.

Türkiye inşaat sektörü 2018’e temkinli yaklaşıyor!

KPMG, Türkiye inşaat sektöründe 2018’i değerlendirdiği sektör değerlendirmesini sundu. KPMG İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal 2017 yılının büyüme yılı olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

2018 inşaat sektörü için yatırımların yılı olacak!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün 2017 yılınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründe brüt ücret-maaş arttı!

2017 yılının üçüncü çeyreğinde inşaat sektöründe istihdam ve çalışılan saat azalırken, brüt ücret-maaş arttı.

İnşaat sektörü işgücü maliyeti endeksi yüzde 15,4 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan 2017 yılı üçüncü çeyrek işgücü maliyeti endeksi inşaat sektöründe yüzde 15,4 arttıç 

İnşaat sektörü Türk ekonomisine 2018 yılında da kazandıracak!

2017 yılının sonuna geldiğimiz son zamanlarda konut projeleri ve yatırımlarla inşaat sektörü adından sıkça söz ettirdi. Sektör temsilcileri Türkiye’de gelecek yılın da kazandıranın inşaat sektörü olacağını söylüyorlar.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da 82.4 oldu!

TÜİK 2017 yılı Kasım ayı sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre, inşaat sektörü güven endeksi Kasım ayında yüzde 2,1 oranında azalarak 82,4 değerine düştü. 

Türk inşaat sektörünün özgüveni üst seviyede!

KPMG’nin 11’incisini hazırladığı 2017 Küresel İnşaat Araştırması’na tüm dünyadan 200’den fazla üst düzey inşaat sektörü yöneticisi katıldı. KPMG İnşaat Sektörü Lideri İsmail Önder Ünal, “Türkiye inşaat sektöründe önemli bir noktada.” dedi...

inşaat sektörü 2017 Haberi

inşaat sektörü 2017

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi öncesi ve sonrası Türkiye ekonomisinin ve inşaat sektörünün durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çetinsaya, "2016'nın gerek ülke ekonomimiz, gerekse inşaat sektörü açısından ciddi anlamda verimli bir yıl olacağı kanaatindeydik. Ancak, 15 Temmuz'da Milli birlik ve beraberliğimize karşı başlatılan bu hain girişim, yine milletimizin birliğiyle bertaraf edildi" şeklinde konuştu.

Ekonomiye olumsuz etkilerinin telafi edilmesi için inşaat sektöründe önemli adımlar attıklarını söyleyen Çetinsaya, Türkiye piyasalarında kısa zamanda normalleştiğini belirtti. 

Ekonomik kalkınma ve büyümenin her şeye rağmen devam ettiğini açıklayan Çetinsaya, Emlak Konut GYO, GYODER, KONUTDER ve özel sektörün girişimleriyle gerçekleştirilen kampanyaların milletin ülke dinamiklerine güveninin arttığını vurguladı.

Türk milletinin gücünün ve istikrarının çok büyük bir ispatı olduğunu söyleyen Çetinsaya, "2023 vizyonu kapsamında hedeflerimize...