23 / 04 / 2024

İnşaat sektörü büyüme oranları

İnşaat sektörü büyüme oranları

İktisadi faaliyet kollarına göre sabit fiyatlarla gerçekleşen yıllık büyüme oranları ikinci çeyrekte inşaat sektörü için yüzde 2 düzeyinde gerçekleşti.

İnşaat sektörü yüzde 4,5 büyüyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği(İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3,5, inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüldüğünü açıkladı.

İnşaat sektörü yüzde 5.2 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, yılın ilk çeyreğinde inşaat, sektörünün yüzde 5.2, inşaat malzemeleri sektörü sanayi üretiminin ise D. Yetişener yüzde 6 büyüdüğünü belirtti.

İnşaat sektöründe üretim %1 büyüdü!

Mevsim ve takvim etkilerinden anndırılmış inşaat Ciro Endeksi, 2014 yılının 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16.1 oranında artışla 155.8 olurken, inşaat Üretim Endeksi yüzde 1.1 oranında artışla 124.2 oldu.

Mithat Yenigün: İnşaat sektörünü başarıya mega projeler taşıdı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün büyüme hızının 1999'dan bu yana Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) büyüme eğrisiyle önemli ölçüde paralel bir seyir izlediğini söyledi...

İnşaat sektörü yüzde 5.2 büyüdü!

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin mayıs raporu ise fiyat artışlarını ortaya koydu. İnşaat, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.2 büyüdü. Büyümede 3'üncü köprü ve havalimanı gibi mega projeler etkili oldu.

İnşaat sektörü'nde 2013 rekor yılı oldu, 2014 ise fırsat yılı olacak!

2013 yılı inşatta rekor yıl olarak tarihe geçti. Türkiye genelinde bir yılda yaklaşık 1 milyon 145 bin ev satışı yapıldı. KDV değişikliğinden etkilenmek istemeyen yerli alıcı ile parası değerlenen yabancı yatırımcı ev alma kararını hızlandırdı...

İnşaat sektörü 2014'te Türkiye'den daha hızlı büyüyecek!

2013'e kentsel dönüşüm, Mütekabiliyet ve 2B gibi yeni yasalarla giren inşaat sektörü hareketli bir yıl geçirdi. Geçen yıl yüzde 7.6 oranında büyüyen sektör, 2014'te Türkiye'den daha hızlı büyümeyi hedefliyor...

İnşaat sektörü büyüyecek!

2013 yılının ilk yansında yüzde 6.8 büyüyen Türk inşaat sektörünün yılı yüzde 6 büyüme ile kapatması bekleniyor. İnşaat sektörünün 2014 yılında yüzde 5 büyüyeceği tahmin ediliyor...

İnşaat sektörü 2014 yılında yüzde 5 oranında büyüyecek!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi" raporunda, özel sektörün ivmesiyle inşaat sektörünün 2014 yılında yüzde 5 oranında büyüyeceği belirtildi...

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

İnşaat sektöründe yüksek fiyat tartışması!

İnşaat sektörünün temel iki maddesi demir ve çimentoda bir senede yüzde 200’ü bulan fiyat artışlarına tepkiler geliyor. 

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

2020'de Almanya'da sadece inşaat sektörü büyüdü!

Pandemi etkisi altında geçen 2020 yılı Almanya ekonomisini olumsuz anlamda etkiledi. Ülkede sadece inşaat sektöründe büyüme yaşandı.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

İnşaat sektörü büyüme potansiyelini koruyor!

KPMG Türkiye, ‘Sektörel Bakış 2020 İnşaat Raporu’nu yayımladı. Hazırlanan rapora göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, büyüme potansiyelini koruyor ancak ekonomik ve siyasi risklere karşı hassas… 

İnşaat sektörü 2020’de hareketlenecek!

İnşaat sektörü son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalardan etkilendi fakat 2020 için sektörde hareket bekleniyor...

Nurettin Özdebir: İnşaat sektörünün geleceği yerli iş makinaları!

Congresium Fuar Merkezi'nde açılan 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’na katılım yoğundu. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “İnşaat sektörü, uzun yıllar Türkiye ekonomisinin büyümesini sırtlamış bir sektör” dedi...

İtalyan ekonomisinde 2019'da sıfır büyüme tahmini!

İtalyan Sanayiciler Konfederasyonu'na (Confindustria) bağlı analiz merkezinin hazırladığı raporda, 2019 yılı için "sıfır büyüme" tahmini yapılarak, küçülme riskinin yüksek olduğu ifade edildi. 

İnşaat sektörü büyüme oranları Haberi

İnşaat sektörü büyüme oranları

İktisadi faaliyet kollarına göre sabit fiyatlarla gerçekleşen yıllık büyüme oranları ikinci çeyrekte inşaat sektörü için yüzde 2 düzeyinde gerçekleşti.


Türkiye ekonomisi, iç talepteki artışın desteğiyle yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 3.8 büyüdü. Yılın ilk yarısında ise yüzde 3.1 büyüme kaydedildi.


Yılın ikinci çeyreğinde büyümeyi yurtiçi tüketim 3.6 puan, devletin nihai tüketim harcamaları 0.8 puan, özel sektör yatırımları 2.3 puan yukarı çekerken, stok değişmeleri 1.9 puan, net ihracat ise 1.1 puan aşağı çekti.


En yüksek büyüme hızı 'tarım'da


İkinci çeyrekte sektörel bazda cari fiyatlarla en yüksek büyüme hızı, yüzde 20,3 ile "tarım, ormancılık ve balıkçılık" sektöründe kaydedildi. Bu sektörü, yüzde 19,1 ile "su temini, kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetleri", yüzde 18,7 ile de "mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler" izledi. 


En düşük büyüme ise...