23 / 04 / 2024

inşaat sektörü dijital dönüşüm

inşaat sektörü dijital dönüşüm

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yaptığı açıklamada temiz enerjiye yönelik finansmanın en yüksek altyapı önceliği olduğunu dile getirerek COVID-19 salgını sonrası yeni inşaat ve altyapı projelerinin çevre ve sosyal endişeleri gidererek daha temiz ve adil olacağını belirtti.

İnşaat sektöründe dijitalleşme verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor! 

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, inşaat sektöründe öne çıkan dijital trendler ve uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

Pandemi süreci inşaat sektöründe nasıl ilerleyecek?

Koronavirüs sürecinin ardından müstakil, villa, bahçeli ve balkonlu ev tercihleri arttı. Salgın sonrası süreçte inşaat sektöründe, şantiyelerde dijital dönüşümün gündeme alınarak e-şantiyeler oluşturulacağı, sosyal mesafe dolayısıyla daha geniş metrekareli ofislere talebin artacağı öngörülüyor.

Küresel inşaat sektörü teknolojiye sarılıyor!

Uluslararası vergi, deneti ve danışmanlık firması KPMG'nin yaptığı Küresel İnşaat 2019 araştırması, dijital dönüşümün olumsuz etkilerini hisseden inşaat sektörünün değişen ihtiyaçlarını karşılama kapasitesine sahip çok az firma bulunduğunu ortaya koydu.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu gerçekleşti. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve sektör temsilcileri sempozyumda bir araya geldi. 

İnşaat sektörü Vodafone ile yarına hazırlanıyor!

Vodafone, Türkiye’nin dijital röntgenini çekmeye devam ediyor. Kurumların ardından sektörleri de mercek altına alan Vodafone, ilk olarak Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün dijitalleşme haritasını çıkardı.

Akdeniz İnşaat, inşaat sektörünün en dijital şirketi oldu!

Dijitalleşme endeksine göre inşaat sektörünün en dijital şirketi ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun şirketi Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. oldu.

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri arttı

İMSAD: İnşaat sektörü, 2012 yılında büyüme bekliyor!

İMSAD'ın "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzeri...

İnşaat sektörü, geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü!

İnşaat sektörü geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü. Geçen yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörünün büyüklüğü 15 milyar lirayı aştı

Eser Oteller Grubu inşaat sektörüne giriyor!

İstanbul'da 1997 yılından bu yana otelcilik alanında adımlar atan Eser Oteller Grubu, tecrübesini inşaat sektöründe devam ettirme kararı aldı

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

inşaat sektörü dijital dönüşüm Haberi

inşaat sektörü dijital dönüşüm

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) "2021 Davos Gündemi" toplantıları kapsamında çevrim içi ortamda "Reel ekonominin öncülük ettiği toparlanmayı hızlandırmak" konulu panel gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, panelde gerçekleştirdiği konuşmada, inşaat sektörünün dijital dönüşüm içinde olduğuna dikkati çekerek, kentten ayrılıp kırsal kesimde yaşama trendinin sektörü etkileyeceğine değindi.

COVID-19 salgını sonrası yeni inşaat ve altyapı projelerinin çevre ve sosyal endişeleri gidererek daha temiz ve adil olacağını belirten Özdemir, gelecekte projelerin şoklara ve salgınlara karşı daha dayanıklı olacağını dile getirdi.

-“Altyapı ve inşaat sektörü toparlanmaya ivme kazandırdı”

Ebru Özdemir, altyapı ve inşaat sektörünün en büyük sektörler olduğunu ve birçok sektörü etkilediği için ekonomik toparlanmaya ivme kazandırdığını söyledi.

Kovid-19 salgınının Afrika’yı önemli ölçüde etkilediğini söyleyen Ebru Özdemir, “Salgın gelişmekte olan...