23 / 04 / 2024

inşaat sektörü düzenlemeleri

inşaat sektörü düzenlemeleri

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde müteahhit işadamı Adnan Akcan, inşaat sektörü ile ilgili açıklamalar yaptı. 

İnşaat sektörü yeni döneme umutla girdi!

Türkiye yeni bir sisteme geçerken, yetki alanı yeniden tanımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dümenine Murat Kurum getirildi. Yeni döneme umutla giren inşaat sektörü temsilcileri, sektörün içinden bir ismin bakan olmasından oldukça memnun kaldılar. 

İnşaat sektörünün beklediği 10 düzenleme!

Yeni hükümet sisteminin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gayrimenkul sektörüne umut oldu. 

İnşaat sektöründe bürokrasi azaldı!

Hükümetin hedefi, iki yıl içinde Türkiye’yi en kolay iş yapılan ilk 20 ülke arasına sokmak. Hazırlanan eylem planı için ilk adım atıldı. 10 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kanun değişikliğiyle pek çok işlem kolaylaştırıldı.

İnşaat ve tapuya yeni düzenlemeler geliyor!

 "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reformları Çalıştayları" toplantısı düzenlendi. Toplantıda inşaat ve tapuya yönelik yeni düzenlemeler konuşuldu. 

İnşaat sektöründe yeni düzenlemelere ihtiyaç var!

Cihan inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, inşaat sektöründe birçok alanda yeni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu açıkladı. 

İnşaat sektörü yeni düzenlemelerle hareketlenecek!

GAZİANTEP Ticaret Odası'nın tapu harçlarının düşürülmesine yönelik yaptığı girişimler olumlu sonuç verdi.

2017'de sektörün önünü açacak düzenlemeler yapılırsa tablo değişir!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, “2017 içinde sektörün önünü açacak düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılırsa tablo çok değişir. KDV, dolaylı vergi ve imar mevzuatında yapılacak düzenlemeler olumlu sonuçlar yaratır ” dedi.

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektörü demir fiyatlarına gelen indirimlerle rahatladı! Demir fiyatları dip seviyelere düştü!

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar inşaat sektörünün gündemine bomba gibi düştü. Zamların ardından, bir hafta içerisinde demir fiyatlarına peş peşe dört indirim geldi. Demir fiyatlarına gelen indirimler inşaat sektörünü rahatlattı. İşte 15 Nisan 2022 demir fiyatları...

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

İnşaat sektöründen fiyat farkında düzenleme talebi!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından sonra müteahhitler harekete geçti. Türkiye Müteahhitler Birliği, son zamanlarda inşaat sektöründe meydana gelen yükselişlere ilişkin ilave fiyat farkının düzenlenmesini ve koşulsuz tasfiye istedi.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

inşaat sektörü düzenlemeleri Haberi

inşaat sektörü düzenlemeleri

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde müteahhit işadamı Adnan Akcan, inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm ve inşaat projeleriyle ilgili değerlendirmeler yapan Akcanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akcan, müteahhitlik sektörünün mutlaka disiplin altına alınması gerektiğini ifade etti. 

Milliyet'te yer alan habere göre iş bilmeyen müteahhitler nedeniyle birçok sıkıntının ortaya çıktığını ifade eden Akcan, "Elini kolunu sallayan bu sektöre giriyor. Piyasayı bilmeden, ekonomiyi bilmeden, projeyi bilmeden ve ne olduğu belirsiz proje ile ortaya çıkıyorlar. Banka faizlerini yükselmesi ve daha birçok nedenden dolayı daralan sektörde yeni ortaya çıkan müteahhitlerin ucuz işçilik peşinde koşmaları nedeniyle kalitenin düştüğü yapılan binaların satılamaması ve doğal olarak vatandaş ile yeni müteahhitlerin çekişmesiyle oluşan sıkıntılı durumdan etkilendik. Bunun yolunun disiplin altına girmek olduğunu cebinde parası olan herkesin her işi...