24 / 04 / 2024

inşaat sektörü faiz

inşaat sektörü faiz

İstanbul’daki vatandaşın bir evi varsa yatırım için 1 milyon bandındaki evi tercih etmediğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Vatandaş gidiyor parasını mevduat faizine yatırıyor. İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi. Faizler düştükçe bu tablo değişecek” dedi.

Bankalar inşaat sektörü için faiz indirmeli!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldırım Gökkaya, bugünkü yazısında inşaat sektöründeki milli seferberliği değerlendirdi. Gökkaya, yazında ''İnşaat sektörü burada ama bankalar nerede?'' sorusunu sordu.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

İnşaat sektöründe gözler faiz indiriminde!

Geçtiğimiz sene başlatılan faiz kampanyasının rekor getirdiğini belirten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat sektörünün bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, "Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu" dedi.

EFD’de gündem inşaat sektörü!

Ege Finans Derneği'nin düzenlediği(EFD)“Finans Tadında Sohbetler” toplatısında konuşma yapan Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnanç, bankaların faiz indirimi kampanyaları ile inşaat sektöründe canlanma yaşandığını ifade etti...

İnşaat sektörünün bayramı başlıyor!

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, faiz indirimiyle birlikte inşaat sektöründe bayram yaşandığını söyledi. Yıldırım, "Telefonlarımız çalmaya başladı. Müşterilerimizde artış var'' dedi.

İnşaat sektörüne kredi dopingi!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam derken, inşaat sektörüne destek olacak bir karar geldi. Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan karara göre tüm kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği vermesinin önü açıldı.

İnşaat sektörü durursa ekonomi durur!

Kredi faiz oranları ve inşaat maliyetleri başta olmak üzere inşaat sektörünün sorunlarına dikkat çeken Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "İnşaat sektörü durursa ekonomi durur" dedi.

Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

İnşaat sektörünün canlanması adına hükümetten destekler ve teşvikler geliyor. Bankaların faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak. 

Bankalar inşaat sektörü için faiz indirmeli!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldırım Gökkaya, bugünkü yazısında inşaat sektöründeki milli seferberliği değerlendirdi. Gökkaya, yazında ''İnşaat sektörü burada ama bankalar nerede?'' sorusunu sordu.

Özen Kuzu: Teşvik inşaat sektörünü canlandıracak!

Özen Kuzu, inşaat sektörünün ülkeyi ekonomik olarak ayağa kaldıracak nitelikte olduğuna dikkat çekti. Kuzu, "Emlak Konut projeleriyle birlikte diğer tüm nitelikli projeler için de bankaların uygun faiz oranları belirlemesi sektörü canlandıracak" dedi.

inşaat sektörü faiz Haberi

inşaat sektörü faiz

İnşaat sektörünün belki de son 20 senenin en ciddi durgunluğu ile karşı karşıya olduğu artık sır değil. Bu durum rakamlara da net olarak yansımış durumda. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre ülke genelinde ilk altı ayda 505 bin 796 konut satıldı. Geçen senenin aynı döneminde bu rakamın 646 bin 32 olduğu düşünülürse TÜİK verileri bize yaklaşık yüzde 22’lik daralmayı net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu daralmanın en çok hissedildiği yerler ise büyük kentler. Anadolu’da da durgunluklar var. Özellikle tatil bölgelerinde başta gurbetçiler olmak üzere ev satışlarında bölgesel artışlar da yok değil. Peki Bodrum ve civarında son durum ne? Hürriyet gazetesinden Sefer Levent, bölgede nabzı iki ayrı şapkasıyla tutabilen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar’la ile bu konuyu konuştu.

Dağlarca Çağlar’ın şapkalarının ilkinde sahip oldukları...