26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü güçlü yönler

İnşaat sektörü güçlü yönler

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, inşaat sektöründe gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Çetinsaya'nın ''inşaat sektöründe güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar'' konulu yazısı...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektörünün yaraları sarılıyor! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe son günlerde inşaat malzemelerinde yükse fiyat artışları yaşanmaya başladı. Gelen artışlardan sonra sektörün yaraları sarılmaya başlandı. İnşaatın en temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. 1 ton demir fiyatı bugün ne kadar?

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

İnşaat sektöründen hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

İnşaat sektöründen en güçlü 50 iş kadını listesinde yer alan isimler belli oldu. İşte o isimler...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 0,7 azaldı...

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 4,7 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Temmuz 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,7 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 3,6 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Haziran 2021'de İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 yükseldi.

İnşaat sektörü güçlü yönler Haberi

İnşaat sektörü güçlü yönler

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, inşaat sektöründe gelinen son durumunu anlattı. 

Son 20 yıl içinde sektörümüzün kat ettiği yol aşikar. Buradaki en büyük etken ülkemizdeki nitelikli konut ihtiyacıydı. Bu talebi oluşturan en büyük neden ise niteliksiz ve sağlıksız yapılaşmaydı. Son 20 yıl içinde inşa  edilen konutların ilgili kurumlarca denetlemeleri konusunda geçmişe kıyasla bir devrim yaşadık. Bu da, sektörümüzde bir kalite çizgisi yakalanmasına doğrudan etki sağladı.

Bugün, inşaat sektörü ülkemiz geneline yayılan bir kaliteyi yakalamış durumda. Bu kalitenin yeni teknolojik gelişmeleri de takip ederek sürdürülmesi gerekiyor. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da müteahhit firmalarımız her geçen gün başarılı projelere imza atıyor. Bu anlamda ulaştığımız noktada uluslararası müteahhitlik hizmetlerinde Türk firmaları öncelikli tercihler arasında yer almaya başladı.

Geçtiğimiz ay dünyanın saygın...