26 / 04 / 2024

inşaat sektörü iflas

inşaat sektörü iflas

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründeki yüklenici firmalar iflasla karşı karşıya!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, inşaat sektöründe meydana gelen yüksek orandaki fiyat artışlarının kamuya iş yapan yüklenici firmaları iflasın eşiğini getirdiğine dikkat çekti.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Tahir Tellioğlu'ndan inşaat sektörü açıklaması!

Konut kredilerindeki yüksek faizler ile salgın süreci inşaat sektöründe daralmaya neden olurken, sektör oyuncuları arasında da iflas dalgası gündemde. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Almanya'da en çok iflas başvurusu inşaat sektöründe yaşandı!

Almanya'da 2020 Ekim ayında yapılan 170 iflas başvurusunun 134'ü inşaat sektöründen oldu. 

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi. 173 iflas başvurusu olan inşaatı, 165 iflas başvuruyla ticaret, 129 başvuruyla da bilim ve teknik hizmetler sektörü takip etti.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

Almanya'da Şubat'ta iflas eden şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttı. İflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi...

Batman'da inşaat sektörü iflasın eşiğinde!

Şehrimizi bir tarafta yaşanan çatışmalı ortam, diğer tarafta da “Hava manya” uygulaması vurdu. İnşaat sektöründe yaşanan olumsuzluk, bazı kişileri iflas eşiğine getirirken herkes geleceğe kuşkuyla bakıyor ve endişelerini dile getiriyor.

1989 yılında inşaat sektörü krizin eşiğindeymiş!

1989 yılında demir-çelik işçilerinin grevde olması yüzünden inşaat sektörü zor günler yaşamaya başlamış. Karaborsada demir bulamayan birçok küçük firma iflasın eşiğine gelmiş. Büyük firmalar ise ithal yoluna başvurmuşlar.

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri arttı

İMSAD: İnşaat sektörü, 2012 yılında büyüme bekliyor!

İMSAD'ın "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzeri...

İnşaat sektörü, geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü!

İnşaat sektörü geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü. Geçen yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörünün büyüklüğü 15 milyar lirayı aştı

Eser Oteller Grubu inşaat sektörüne giriyor!

İstanbul'da 1997 yılından bu yana otelcilik alanında adımlar atan Eser Oteller Grubu, tecrübesini inşaat sektöründe devam ettirme kararı aldı

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

inşaat sektörü iflas Haberi

inşaat sektörü iflas

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat ve konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sözcü'de yer alan habere göre; inşaat sektöründe daralmanın süreceğini ve satışlarda düşüş beklediklerini dile getiren Tahir Tellioğlu, sektördeki şirketlerin iflas oranının ürküttüğnü kaydetti. 

KAMUNUN YÜZDE 20'Sİ SIKINTILI

Özel sektörden daha çok kamu müteahhitlerinde daha ciddi iflaslar yaşanabileceğini belirten Tellioğlu, “Kamu müteahhitlerinin sözleşmelerinde fiyat farkı maddesi yoksa zamlarla ilgili fiyat farkı talepleri karşılanmadığı için onlar daha fazla sıkıntı yaşayacak. Kamu müteahhitlerinin yüzde 20'si iflas anlamında sıkıntı yaşayabilir” diye konuştu. Tellioğlu, inşaat malzemelerinde tekelleşmenin sektörü olumsuz etkilediğini de vurgulayarak, “İnşaat malzemelerinde KDV yüzde 8'e düşürülsün. İlgili düzenlemelerde sektörün görüşleri de alınmalı” dedi.

Türkiye'de inşaat sektörünün ekonominin ciddi lokomotifi olduğuna dikkat çeken Tahir Tellioğlu, sektördeki tekelleşme...