26 / 04 / 2024

inşaat sektörü önemi

inşaat sektörü önemi

İnşaat sektörünün Türkiye için önemli olduğunu; ancak Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Kayseri için çok daha fazla önem teşkil ettiğini belirten Başkan Mustafa Çelik, sektörün gelişmesi için gayret edeceklerini söyledi.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe taşeronların önemi!

Koronavirüs salgını nedeniyle duraklama dönemine giren inşaat sektörüne yapılan teşviklerle gerek firmalar gerekse de çalışanlar için birçok iş fırsatının kapıları açılıyor. Workindo da taşeron firma arayanlara ve firmalara teklif vermek isteyen taşeronlara yeni projelerle buluşturuyor.

Workindo ile inşaat sektöründe evden iş bulma dönemi! 

Yapı-inşaat sektörüne özel kariyer sitesi Workindo.com, salgın günlerinde online iş ya da personel bulma imkanı sağlıyor...

İnşaat sektörü güven endeksi Ekim'de 65,1 değerine yükseldi!

TÜİK tarafından 2019 Ekim dönemi sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, inşaat sektörü güven endeksi Ekim'de 65,1 değerine yükseldi.

İnşaat sektöründe canlanma dönemi!

Türkiye'de de inşaat sektörü, genel ekonomi açısından bir öncü gösterge olmanın yanında büyümenin itici gücünü oluşturuyor. Sektör ise yüksek büyüme temposuyla gelişiyor. 

Yatırım Programı Rehberi'nden inşaat sektörüne çıkanlar!

Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. İşte Yatırım Programı Rehberi'nden inşaat sektörüne çıkanlar...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'nin geleceğine inandıklarını dile getiren Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Artık inşaat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemi yakalayanlar sektöre damga vuracak" dedi

İnşaat sektörünün istihdam payı 0.5 puan arttı!

TÜİK verilerine göre istihdam edilenlerin yüzde 7.7’si inşaat sektöründe yer aldı. Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında inşaat sektörünün payı 0.5 puan arttı.

Türk inşaat sektöründe 3D yazıcı dönemi!

Dev projelerle dünya inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

Kiralık vinç sektörü inşaat sektörüyle birlikte büyüyor!

Gelişen inşaat sektörüyle birlikte önemi artan kule vinçlere olan talep her geçen gün artıyor. Bemtaş, Kule vinç kiralama ve satış konularında Türkiye'nin birçok marka projesinin tercih ettiği bir kurum.

İnşaat sektöründe 3 boyutlu kullanım kılavuzu dönemi!

3 boyutlu teknolojiler ve sanal gerçeklik uygulamaları, inşaat sektörüne, binaların 'tesisat haritasını' kullanıcılara sunmak ve yapım sırasında hataları minimize, işgücünü optimize etmek de dahil pek çok çözüm sunuyor.

İnşaat sektöründe 2015 yılı ılımlı büyüme dönemi olacak!

Türk inşaat ve müteahhitlik sektörü artık dünyada marka haline geldi. Yurtdışındaki müteahhitlik hizmetlerimiz inşaat sektörünün gurur tablosu olarak yansıyor. Türk inşaat ve müteahhitlik sektörü başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

inşaat sektörü önemi Haberi

inşaat sektörü önemi

İnşaat sektörünün Türkiye için önemli olduğunu; ancak Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Kayseri için çok daha fazla önem teşkil ettiğini belirten Başkan Mustafa Çelik, sektörün gelişmesi için gayret edeceklerini söyledi. Başkan Çelik, sektör temsilcilerinin sorularını cevaplayarak başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere Kayseri'nin projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıyı Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz açtı. Hiçyılmaz, düzenlemiş oldukları toplantıya bürokratlarıyla birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür etti. 


"KAYSERİ HIZLI BÜYÜYOR" 

Meslek komitesi üyeleriyle yaptığı toplantıda öncelikle inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerini dile getiren Büyiikşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, inşaat sektörünün kendi talebini kendi oluşturan bir sektör olduğunu söyledi. Sektörün Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "İnşaat sektörü Kayseri için daha da önemli. Çünkü Kayseri, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyor....