19 / 04 / 2024

inşaat sektörü zam

inşaat sektörü zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sektörde zam üstüne zam yapan fırsatçıların yer altığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları koruyacaklarının altını çizdi. 

Müteahhitler maliyet artışlarına çözüm bekliyor!

Yükselen inşaat maliyetlerinin karşısında çözüm bulamayan on binlerce kamu müteahhidinin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çekiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri hükümetten konuyla ilgili çözüm bekliyor. Peki maliyet artışlarının önüne nasıl geçilebilir?

Maliyet artışları inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, yaptığı açıklamada “Üretimde çok yüksek maliyet artışları söz konusu. Döviz kurundaki artış, yüksek enerji maliyetleri ve hammadde fiyatlarındaki artışlar sektörümüzü oldukça zorladı.

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

İnşaat sektöründe yüksek fiyat tartışması!

İnşaat sektörünün temel iki maddesi demir ve çimentoda bir senede yüzde 200’ü bulan fiyat artışlarına tepkiler geliyor. 

Müteahhitlerden zam tepkisi!

İMKON liderliğinde düzenlenen Türkiye İnşaat Sektörü İstişare Toplantısı’nda, inşaatların 2 Eylül Perşembe günü durdurulmasına karar verildi. Kararı duyuran İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento sektörünün, tüm girişimlere karşın zam yapmayı sürdürdüğünü belirtti.

İnşaat malzemelerinde zam fırtınası!

İnşaat sektöründe zam fırtınası yaşanıyor. Sektör temsilcileri maliyetlerdeki artışları değerlendirdi. En az iki sene daha devam edeceği öngörülen artışlar, rekor seviyelere ulaştı.

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

İnşaat maliyetlerindeki artış sektörü nasıl etkiliyor?

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, inşaat sektöründe faaliyette bulunan üyelerinin, malzemelerdeki fiyat artışları sebebiyle sorun yaşadıklarına dikkat çekti. Öztürk, "Meslek Komitelerimizin konuya ilişkin tespit ve önerilerini yetkililere ilettik" dedi.

İnşaat sektöründen kamu inşaat projeleri için fiyat farkı talebi!

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

İnşaat sektöründe demir-çimento tartışması!

İnşaat sektöründe toparlanma başlarken bu kez ‘demir ve çimentoya zam’ konusu tartışmalara sebep oldu. Konut üreticileri “Yüzde 30’u aşan zam sektörü olumsuz etkiler” derken, malzeme üreticileri maliyetlerde yaşanan artış sebebiyle demir ve çimentoda fiyat yükselişinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Demir fiyatlarına gelen zam inşaat sektörünü zorluyor!

İzmir'de bir süre önce hazır beton fiyatlarının fahiş fiyatlara yükselmesiyle sıkıntı yaşayan inşaat sektörü, şimdi de demir fiyatlarının 2 ayda yüzde 40 oranında zamlanmasıyla yeni bir darboğazla karşı karşıya kaldı.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatları resmen fırladı! 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demire büyük zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatlarında beklenmedik zam! İşte 28 Ağustos güncel demir ve çimento fiyatları…

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken inşaat sektöründe zam dalgası vurmuş oldu. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatında yeni zamlar gözlemlenirken geçtiğimiz gün bir zam daha yaşanmış oldu. Peki demir fiyatları kaç Türk Lirası? Çimento fiyatları kaç Türk Lirası? İşte güncel demir ve çimento fi

İnşaat sektörü zam haberi ile çalkalanıyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu?

Bugün inşaat sektörü zam haberleri ile çalkalanıyor. Demir fiyatları son dakika zam haberi geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Çimento fiyatlarına zam geldi mi? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi 18 Ağustos 2022...

İnşaat sektöründe dolar darbesi! İnşaat demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor!

İnşaat sektörü döviz kurunun etkisi ile güne zam haberleri ile uyandı. Dolar bugün 16 lirayı geçti, dolardaki yükseliş inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bugün demir fiyatlarına zam geldi, çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. İşte güncel demir ve çimento fiyatları 24 Mayıs 2022...

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

Demir fiyatlarına indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı!

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Zam üstüne zam gelmesi sektörü derinden sarsarken bugün demir fiyatlarına indirim geldi. Peki 1 ton demir kaç lira? Demir fiyatları ne kadar? İşte 2022 demir fiyatları...

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

Demir fiyatlarına 500 lira zam geldi! Demir, inşaat sektörünü yıktı geçti!

İnşaat demiri fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmezken, bugün gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Hemen hemen her gün yenilenen demir fiyatları gittikçe yükselişe geçti ve bugün gelen zamlarla birlikte inşaat sektörünü yıktı geçti...

İnşaat sektörü zam çıkmazına girdi! Beton ve çimento fiyatlarının önüne geçilemiyor!

İnşaat sektöründe beton ve çimento fiyatlarındaki orantısız artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Beton ve çimento fiyatlarında rekor artışlar özel ve kamu sektör yatırımlarını ciddi şekilde etkiledi. İnşaat sektörü bir zam çıkmazına girdi ve önüne geçilemiyor...

inşaat sektörü zam Haberi

inşaat sektörü zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'a yaptığı ziyaret sonrasında gündemle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı. 

Müteahhitlerin son zamanlarda yaşadığı sorunlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ülkede inşaat sektörünün durması halinde ekonominin de hayatın da duracağını belirtti. 

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan inşaat sektörüyle ilgili neler söyledi? İşte ayrıntılar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayicilerin bu dönemde ciddi oranda paralar kazandığının altını çizerek, alt yapıda ve üstyapıda faaliyette bulunan müteahhit firmaların sıkıntılarla karşılaştığını dile getirdi. Çimento ve demir çelikte bu durumu fırsata çevirenlerin olduğuna vurgu yapan Erdoğan, zam üstüne zam uygulandığına ancak bir yandan da bu konutların ve inşaatlarının yapılmasının gerektiğine dikkat çekti. 

Sözcü'de yer alan habere göre; inşaat sektörünün durmasıyla yaklaşık 250 civarında kalemde faaliyette bulunan şirketlerin...