18 / 04 / 2024

inşaat sektöründe istihdam rakamları

inşaat sektöründe istihdam rakamları

2013 yılında iş yerleri, 2 bin 713 farklı meslekte ve 340 bin 950 kişinin temininde güçlük çekti ve en fazla temininde güçlük çekilen sektör, imalat sanayii oldu. Eleman temininde en fazla güçlük çekilen il ise İstanbul oldu...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe 37 bin kişi artış yaşandı. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

2020'de inşaat sektöründe istihdam 1 milyon 250 bin kişi oldu! 

2019’da 1 milyon 280 bin 618 kişi olan inşaat sektörü istihdamı, 2020'de 1 milyon 250 bin kişi oldu...

İnşaat sektöründe istihdam Mart'ta 248 bin kişi arttı!

TÜİK tarafından açıklanan Mart ayına ilişkin iş gücü istatistiklerine göre, İnşaat sektöründe istihdam Mart'ta 248 bin kişi artış gösterdi...

İnşaat sektöründe istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,5 geriledi!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artış kaydetti. İnşaat sektöründe ise istihdam yüzde 9,5 geriledi...

İnşaat sektöründe istihdam Şubat'ta 93 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, istihdam edilenlerin sayısı inşaat sektöründe 93 bin azaldı.

İnşaat sektöründe 750 bin kişiye iş imkanı!

Yeni Ekonomi Programı ile Türkiye büyümeyi ve istihdamı artıracak önemli adımlara da sahne olacak. Bunlardan birisi de çok sayıda sektörün lokomotifi konumundaki, 1.5 milyon kişinin ekmek kapısı olan inşaat sektöründe 'finansman desteği' ile atılacak. 

İnşaat sektöründe istihdam TBMM gündeminde!

2019 yılında inşaat sektöründe istihdam edilen kişi sayısı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

inşaat sektöründe istihdam rakamları Haberi

inşaat sektöründe istihdam rakamları

2013 yılında iş yerleri, 2 bin 713 farklı meslekte ve 340 bin 950 kişinin temininde güçlük çekti ve en fazla temininde güçlük çekilen sektör, imalat sanayii oldu. Eleman temininde en fazla güçlük çekilen il ise İstanbul oldu. 


İŞKUR'un "İşgücü Piyasası Talep Araştırmasında, iş yerlerinin 2 bin 713 farklı meslekte ve 340 bin 950 kişinin temininde güçlük çektiği ortaya çıktı. En fazla temininde güçlük çekilen sektör, imalat oldu. İŞKUR'un yaptığı "işgücü Piyasası Talep Araştırmasından derlediği verilere göre, işyerlerine 2013 yılı başından itibaren iş yeri bilgi formu doldurulduğu döneme kadar hangi mesleklerde eleman temin ederken güçlük çektikleri soruldu. 


Söz konusu araştırma neticesinde, 2 bin 713 farklı meslekte 340 bin 950 kişinin temininde güçlük çekildiği dikkati çekti. Araştırmada, temininde güçlük çekilen mesleklere sektörler itibarıyla...