25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe ne kadar istihdam sağlanıyor

İnşaat sektöründe ne kadar istihdam sağlanıyor

Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 104 bin, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 827 bin arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 22'si tarım, yüzde 19,5'i sanayi, yüzde 7,4'ü inşaat, yüzde 51,1'i ise hizmetler sektöründe yer aldı.

Hazır betona gelen yüzde 30 zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı!

Hazır beton fiyatalrına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, zamların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

İnşaat sektöründe dijitalleşme verimlilik ve iş güvenliği sağlıyor! 

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, inşaat sektöründe öne çıkan dijital trendler ve uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatları çakıldı kaldı! 15 Temmuz 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı. Demir fiyatları gelen indirimlerle birlikte peş peşe düşüşe geçerek resmen çakıldı. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları ne kadar? 15 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektöründe beklenen haber! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe beklenen haber geldi. Son dönemlerde peş peşe gelen zamlarla birlikte yükselişe geçen demir fiyatlarına indirim geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Mart 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe zam yağmuru! Demir fiyatları resmen tavan yaptı! 2 Şubat 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörü, demir fiyatlarına gelen zamlarla yerinden oynadı. İnşaat sektöründe resmen zam yağmuru başladı. Demir fiyatları tavan yaptı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 2 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe ne kadar istihdam sağlanıyor Haberi

İnşaat sektöründe ne kadar istihdam sağlanıyor

Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 9,8 oldu. İşsiz sayısı, aynı dönemde 2 milyon 880 binden 2 milyon 970 bine yükseldi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı temmuz ayına ilişkin "işgücü istatistikleri"ni açıkladı. 


Buna göre, işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan arttı ve yüzde 9,8 olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı ise 2 milyon 880 binden 2 milyon 970 bine çıktı.


Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre ise 103 bin kişi arttı. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek 9,8'de kaldı. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik de yüzde 12'lik seviyesini korudu. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,1 puanlık artışla yüzde 18,3 olurken, bu...