20 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe son durum

İnşaat sektöründe son durum

Türkiye'de son dört yıldır yaşanan konut kıtlığı ve beraberinde gelen kira zamları vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaşanan durumu değerlendirdi.

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Hazır Beton Endeksi; inşaat sektöründe 16 aylık bir aradan sonra hareketliliğin başladığını gösteriyor. Hazır betonun stoklanmadığını söyleyen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Üretimin artması inşaatın hızlandığı anlamına gelir" dedi.

Türkiye'de inşaat sektörü büyüyor!

TÜRKİYE ekonomisi  dengeli büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor. En çok büyüme gösteren alanlardan bir olan inşaat sektöründe ise yüzde 6.8'lik artış yaşandı. 

Konut sektöründeki reklam oranı arttı!

Bursa Haber Gazetesi'nin yazarlarından Özgür Cihan Berk bugünkü yazısında konut sektörünün son durumundan bahsetti. İşte Özgür Cihan Berk'in o yazısı..

Türkiye ve Rusya ilişkisi inşaat sektörünü sevindirdi!

Türkiye ve Rusya arasındaki krizin aşılması sonrası iyileşmeye başlayan ilişkiler, turizmciler kadar inşaat sektörünü de oldukça sevindirdi. Yeni dönemde müteahhitlerin çalışmalarını artırarak devam edeceği belirtiliyor.

İnşaat sektörüne 10 maddelik çözüm önerisi!

Sabah Gazetesi'nin geniş katılımlı toplantılarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi üst düzey yöneticiler inşaat sektörüne çözüm önerileri sundu.

İnşaatta teşvik sinyali!

Hükümet, büyümenin lokomotifi inşaat sektörü için teşvik sinyali verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, “Bu ülkeyi siz ayağa kaldıracaksınız. Biz de önünüzü açmak için çalışacağız” dedi...

Yabancıya konut satışlarında 15 milyar doları yakalamak mümkün!

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, inşaat sektöründeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin ayrıntıları...

Türk inşaat şirketleri 30 yılda dünya lideri olacak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, ekonomik ve siyasi konjonktür olumlu olduğunda sektörün ikinci büyük atılımını önümüzdeki 30 yıllık dönemde yapacağını söyledi.

Denetimsizlik inşaat sektörünün temel sorunu!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Türkiye'de inşaat sektöründeki iş kazalarını ve işçi ölümlerinden bahsetti. Kumbasar, inşaatta kayıt dışı çalışan işçi sayısının fazla olduğunu anlattı.

Türkiye'de inşaat sektörü yüzde 1.7 büyüdü!

Türkiye’de ‘Yapı dünyasının bilgi merkezi’ olma işlevini 48 yıldır sürdüren Yapı-Endüstri Merkezi, ‘Türk Yapı Sektörü Raporu 2015’in son çeyrek verilerini açıkladı. Toplam inşaat harcamaları 175 milyar TL’ye ulaştı.

İnşaat sektörü kalkınma sağlıyor!

Özgür Düşünce Gazetesi köşe yazarı olan İbrahim Öztürk bugünkü yazısında Türkiye'nin lokomotif sektörü ve tartışmaların odağında yer alan inşaat sektörünü değerlendirdi. İşte o haber...

İnşaat sektöründe yeni moda A Plus ofisler!

Türkiye'de ofis konsepti anlayışı, her geçen gün ciddi değişim ve gelişim gösteriyor, inşaat sektörü de buna paralel olarak, yeni "marka ofis projeleri" geliştiriyor.

1+1 daireler inşaat sektörünün gözdesi halinde!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Özellikle üniversite gençlerinin ve çocuksuz ailelerin tercih ettiği 1+1 konut tipi, inşaat sektörünün de gözdesi haline geldi" dedi.

Kentlerin master planı inşaat sektörü için büyük önem taşıyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını vurguladı. Nasır, her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğuna dikkat çekti.

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatları çakıldı kaldı! 15 Temmuz 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı. Demir fiyatları gelen indirimlerle birlikte peş peşe düşüşe geçerek resmen çakıldı. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları ne kadar? 15 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektöründe beklenen haber! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe beklenen haber geldi. Son dönemlerde peş peşe gelen zamlarla birlikte yükselişe geçen demir fiyatlarına indirim geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Mart 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe zam yağmuru! Demir fiyatları resmen tavan yaptı! 2 Şubat 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörü, demir fiyatlarına gelen zamlarla yerinden oynadı. İnşaat sektöründe resmen zam yağmuru başladı. Demir fiyatları tavan yaptı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 2 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörüne sevindiren indirim haberleri gelmeye başladı. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektöründe bayram var! İşte 16 Kasım 2022 güncel demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda art arda indirim haberleri geldi. Gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yaratırken vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 16 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 15 Kasım 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına 15 Kasım 2022 Salı günü büyük indirim geldi. İnşaat sektöründe indirim rüzgarları eserken, vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki güncel demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 15 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe son durum Haberi

İnşaat sektöründe son durum

Türkiye'de son dört yıldır yaşanan konut kıtlığı ve beraberinde gelen kira zamlarını Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas değerlendirdi. Elmas" Yeni proje başlayan çok az, proje ölçekleri de küçüldü" dedi.

Türkiye'de döviz kurunda yaşanan artış inşaat sektöründeki yapı maliyetlerine de büyük oranda yansıdı. Son dört yıldır yeterli oranda konut üretiminin gerçekleştirilmemesi konut alım gücünü düşürürken kiralardaki zam artışlarını da beraberinde getirdi.



Dünya Gazetesi'nden Sadi Özdemir'in haberine göre; KONUTDER Başkanı Altan Elmas inşaat sektöründe yaşanan kıtlığı değerlendirdi. Altan" Durmuş bir inşaat sektörünü harekete geçirmek, konutta arz sıkıntısını çözmek çok zordur, en az iki yılı alır" diye konuştu.

Sadi Özdemir'in inşaat sektöründeki sorunlara yönelik  Altan Elmas ile gerçekleştirdiği söyleşi şu şekilde:

Sadi...