26 / 04 / 2024

inşaat şirketleri kapanıyor mu

inşaat şirketleri kapanıyor mu

Türkiye’de kamu yatırımlarından ihale alan inşaat firmaları hızla büyürken, kendi yağıyla kavrulanların işi her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Sektörde 2010 yılından bu yana her yıl ortalama 6 bin 500 şirket kapıya kilit vurdu.

TOKİ Ankara projesinin inşaatı başlıyor! Sincan'a 1.020 konutluk yeni proje geliyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başkanlığı'nın Ankara projesinin inşaatı resmen başlıyor. Sincan'da yükselecek projede toplam 1.020 konut yer alıyor. 

Otoskop 2 İzmir projesinin inşaatı başlıyor! 479 konutluk yeni proje!

S.S. İzmir Otoskop 2 Konut Yapı Kooperatifi'nin İzmir Gaziemir'de inşa edeceği yeni projesinin inşaat çalışmaları resmen başlıyor. 479 adet konutun yer alacağı proje 259 milyon 491 bin 759 TL'ye mal olacak.

Innovia 4 projesinin inşaatı yeniden başlıyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Innovia 4 projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Innovia 4 projesinin inşaatı başlıyor! Dev proje için imzalar atıldı! İşte ayrıntılar...

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı'nın inşaatına başlıyor. İşte merakla beklenen metro hattı ile ilgili son dakika detayları...

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2020!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri adını yazdırabildi? İşte Anadolu 500 listesine adını yazdıran inşaat şirketleri...

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Türk ve Özbek inşaat şirketleri tarafından Taşkent'te inşa edilen ve bölgenin en yüksek gökdeleni olacak gökdelenin yapımı gelecek sene tamamlanıyor. 

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Fortune 500 listesinde hangi inşaat şirketleri var?

Fortune 500 Türkiye 2020 listesi yayınlandı. Listede inşaat sektöründe faaliyette bulunan 30 firma yer aldı. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri...

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

En beğenilen inşaat şirketleri 2020!

"En Beğenilen Şirketler" araştırması iş dünyasının 20 kriterde en iyi olmayı başaran şirketlerini belirliyor. Peki araştırmada inşaat sektöründen hangi şirketler yer alıyor? 

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2019!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. Peki Anadolu 500 listesine hangi inşaat şirketleri girebildi? İşte Anadolu 500 listesine giren en iyi inşaat şirketleri...

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

inşaat şirketleri kapanıyor mu Haberi

inşaat şirketleri kapanıyor mu

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, 2 milyonu aşkın çalışan sayısıyla istihdamın yüzde 7.3'ünü oluşturan inşaat sektöründe kan kaybı devam ediyor. Son yıllarda ağırlıklı olarak kamunun büyük ölçekli altyapı projeleriyle büyüme sağlayan sektörde kapanan işletme sayısı da artıyor.

Kamu-özel işbirliği modeliyle inşa edilen  havalimanı, yol-köprü-tünel, sağlık tesisi gibi projeler sektöre ivme katarken, ticari hayattaki yavaşlama da şirketleri olumsuz etkiliyor.

Sözcü gazetesinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, son 8.5 yılda inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren 55 bin 307 işletme kapandı. Verilerin yayınlanmaya başladığı Ocak 2010 tarihinden Mayıs 2018'e kadar geçen sürede 22 bin 935 anonim ve limited şirket kapanırken, 32 bin 372 bireysel ticari kuruluş tabela indirdi.

NAKİT SIKINTISI ÖNE ÇIKTI

Döviz kurlarının yüksek seyri ve faiz tarafındaki gelişmeler...