19 / 04 / 2024

inşaat sorunları nelerdir

inşaat sorunları nelerdir

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), inşaat sektöründe yaşanılan sorunları masaya yatırdı. İnşaat ve yapı sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri rapor haline getirilerek, belediye başkan adaylarına sunulacak...

İnşaat ruhsat işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

İnşaat ruhsatı, yapının inşa edilmesine izin veren bir belge türüdür. Bunun için gerekli evrakların sunulması gerekir. İnşaat ruhsatı belgeleri, yapının alanına göre farklılık gösterir. Peki inşaat ruhsat işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat ruhsat belgeleri...

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!

Dünya genelinde emtia fiyatlarında, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan tedarik sorunları ve iç piyasadaki kur dalgalanmaları da inşaat maliyetlerinin yükselmesini sağlıyor. Çimentoya yapılan yeni zam, inşaat sektöründeki problemleri yeniden gündeme taşıdı...

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan sorunlar sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan gelişmelerin ardından, Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı. 

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlar inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Pandemi sebebiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Binkar İnşaat konkordatodan çıktı!

Anahtar teslim konut inşaatları, inşaat müteahhitlik taahhüt işleri ve kat karşılığı inşaat yapım projelerine imza atan Binkar İnşaat sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket konkordato sürecini başarıyla tamamladı. 

Konutta KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde konut inşaatının sınıfıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Peki KDV iadesinde inşaat sınıfı ne gibi sorunlar çıkarıyor? KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Kayı İnşaat'ın duruşması 16 Nisan'da!

1991'de endüstriyel binaların inşaatıyla faaliyetine başlayan Kayı İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Bodrum'daki 150 yataklı hastane inşaatı yeniden başladı!

Bodrum'un en önemli sorunlarından biri sağlık tesislerinin yetersizliği olarak görülüyor. İlçede başlayan 150 yatak kapasiteli hastane inşaatı 2019'da durmuştu, şimdi ATR Yapı Proje tarafından yeniden başlatıldı. İnşaatın önümüzdeki yaza tamamlanması öngörülüyor. 

inşaat sorunları nelerdir Haberi

inşaat sorunları nelerdir


Gaziantep Ticaret Odası (GTO), inşaat sektöründe yaşanılan sorunları masaya yatırdı. İnşaat ve yapı sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri rapor haline getirilerek, belediye başkan adaylarına sunulacak. 


GTO, genel ekonomik konular ve sektörlerin güncel sorunlarının dile getirilmesi amacıyla farklı zamanlarda ilgili meslek gruplarının katıldığı toplantılar çerçevesinde inşaat ve yapı sektöründeki sorunlar düzenlenen bir toplantı ile ele alındı. Toplantıda sektörün sorunları ve çözüm önerileri bir rapor haline getirildi. GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer başkanlığında yapılan ve inşaat sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantının ardından oluşturulan 'Gaziantep İnşaat Sektörü Problemleri ve Çözüm Önerileri Raporu' belediye başkan adaylarına sunularak, sorunlara çözüm talep edilecek. 


GTO Başkan Yardımcısı Köksüzer’in başkanlık ettiği inşaat müteahhitleri, mimarlar, mühendisler, inşaat taşeronluk faaliyetleri, inşaat tesisat hizmetleri meslek komitelerinin katıldığı toplantıda Gaziantep inşaat...