24 / 04 / 2024

inşaat yapı maliyetleri 2019

inşaat yapı maliyetleri 2019

2019 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yer aldı..

Meram Belediyesi'nden kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Meram Belediyesi, kentsel dönüşüm kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Arsanın bedeline göre muhammen bedel 169 milyon 249 bin TL olarak belirlendi.

Reysaş GYO, Çayırova'daki deposunun inşaat yapı ruhsatını aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi'nde inşa edilecek lojistik depo yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı...

Uşak Defterdarlığı arsa karşılığı inşaat yapım ihalesi 1 Ağustos'ta!

Uşak Defterdarlığı arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhale 1 Ağustos'ta Uşak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Makam Odasında yapılacak..

Ortalama inşaat metrekare maliyetleri 2018!

Yapı inşaatlarında, bina inşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. İşte Ortalama inşaat metrekare maliyetleri 2018...

2016’da 25 bin futbol sahası genişliğinde inşaat yapıldı!

Türkiye'de 2016 yılı içerisinde toplam 202 milyon 232 bin metrekare inşaat yapıldı. Bu inşaatlar metrekare olarak yaklaşık 25 bin futbol sahasına eşit.

Ortalama inşaat metrekare maliyetleri 2017!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek bir binanın inşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. İşte 2017 yılında uygulanacak ortalama inşaat metrekare maliyetleri..

Ormanda inşaat yapılır mı?

Hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar yönetmeliği 4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, ormanda inşaat yapılır mı?

Hatay Defne'deki 3 mahallede üç ayrı okul inşaatı yapılıyor!

Defne ilçesine bağlı 3 mahallede üç ayrı okul inşaatı yapılıyor. Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, hafta başında okul inşaatlarını yerinde inceledi.

Müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

2010 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereğince müteahhitlerin yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, müteahhitlik belgesi olmadan inşaat yapılabilir mi?

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının inşaat yapım ihalesi yapıldı!

Antakya’nın Gündüz Caddesi’nde bulunan ATSO hizmet binasının inşaat yapım ihalesi önceki gün gerçekleştirilirken, ihaleyi Antakya’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Yüksel İnşaat Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Ergün Atalay: Tarım arazilerine inşaat yapılmaması için yasa çıkarılmalı!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 22. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, tarım arazilerine inşaat yapılmamasına ilişkin "20-30 sene sonra çok zorluk çekeriz. Bu konuda bir yasa çıkartılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Atakule AVM'nin inşaat yapı ruhsatı alındı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ, mülkiyetinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin kule hariç alışveriş merkezi bölümünün inşaat yapı ruhsatını aldı.

Meralara kentsel dönüşümle inşaat yapılabilecek!

Mera alanları üzerinde inşaat yapılmasını yirmi yıllık ot gelirinin yatırılması şartına bağlanmasına Ziraat Mühendiseleri Odası Genel Başkanı, Özden Güngör "sıra bu alanların da betonlaşmasına geldi" diyerek tepki gösterdi.

inşaat yapı maliyetleri 2019 Haberi

inşaat yapı maliyetleri 2019

2019 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak yapı yaklaşık birim maliyetleri, yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı dikkate alınarak; KDV hariç, genel giderler (yüzde 15)  ile yüklenici kârı (yüzde 10) dâhil edilerek  edilerek tebliğ kapsamında yer aldı.

Tebliğ gereğince benzer olan yapılar, ilgili gruptaki yapılara kıyasen uygulayıcı kurum ve kuruluşlarca Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesinin ilgili hükümlerinden yararlanılarak belirlenecek.

Tebliğin revizyonu çalışmalarında sınıfı veya grubu değiştirilen veya Tebliğden çıkarılan yapılar için, 2019 yılından önceki tebliğlere göre yapı sınıfı ve grubu belirlenmiş mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde; belirlendiği yılın tebliğindeki yapı sınıfı ve grubu değiştirilmeksizin 2019 yılı...