25 / 04 / 2024

inşaat yerli üretim

inşaat yerli üretim

Yerli inşaat malzemeleri için, yurt içinde ‘yerli malı kullanım seferberliği’ başladı. Türkiye’nin bazı inşaat malzemelerinde dışa bağımlılığını azaltmak için de harekete geçildi. 

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Yerli oto fabrikasının inşaatında 5 bin kişi çalışacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

Yerli inşaat malzemesi kullanımı konut fiyatlarına yansıyacak!

Tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi için meydana getirilen proje veri ve talep bankası YapıRadar, maliyetleri artan inşaat malzemelerinin yerine, yerli malzemelerin ve teknolojik partnerlerin kullanılmasıyla konut fiyatlarını yüzde 15 seviyesinde düşeceği kaydedildi.

İnşaatta yerli üretim seferberliği!

Yerli inşaat malzemeleri için, yurt içinde ‘yerli malı kullanım seferberliği’ başladı. Türkiye’nin bazı inşaat malzemelerinde dışa bağımlılığını azaltmak için de harekete geçildi. 

İnşaatta yerli üretim konut fiyatlarını düşürecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat malzemelerinde yerli üretim için harekete geçti. Peki yerli üretim yapılması konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

Mustafa Varank'tan inşaat firmalarına yerli malı kullanın çağrısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

İnşaat sektörüne yerli ürün dopingi!

Yerli bir firmanın üreterek dünya piyasasına sunduğu püskürtmeli saten macun ‘Spraygips’ inşaat sektöründe de adeta bir devrim olarak nitelendiriliyor. 

Trabzon Cudibey İlköğretim Okulu'nun kaba inşaatı tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cudibey İlköğretim Okulu'nun kaba inşaatını tamamladı.

İnşaat sektöründe yerli ürün vurgusu!

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı Erdal, konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekti...

İlhan Erdal'dan inşaat sektöründe yerli ürün vurgusu! 

Tona Yapı ve Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal; konut sektöründe millileşme ve yerli üretim olgusuna dikkat çekti...

Keleş Center Airport'ta yüzde 100 yerli malı inşaat malzemeleri kullanılıyor!

Keleş İnşaat imzası ile hayata geçirilen Keleş Center Airport projesinde yüzde 100 yerli malı inşaat malzemeleri kullanılıyor...

inşaat yerli üretim Haberi

inşaat yerli üretim

Türk inşaat malzemeleri onlarca ülkeye ihraç edilirken, her yıl talep artışı yaşanıyor. Fakat yerli inşaat malzemesi üretimine iç pazardaki ilgi yurt dışındaki gibi fazla değil. İnşaat malzemesi üreticileri, kalite ve performansıyla dünyada tam not alan yerli ürünlerin, iç pazarda da daha çok tercih edilmesi amacıyla ‘yerli malı seferberliği’ başlattı.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, hedeflerinin sektörde ithalatın 4 misli ihracat yaparak ülkeye sağladıkları cari fazlayı artırmak olduğuna dikkat çekerek, iç pazardaki çalışmalara ilgili olarak ise, “Ülkemizdeki inşaatlarda özellikle yerli ürünlerin kullanılması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Dış Ticaret Endeks raporlarımız da gösteriyor ki ‘Made in Turkey’ algısı henüz iç pazarda hak ettiği değeri göremiyor. İç pazarda da yerli malzemeye duyulan güvenin artması gerekiyor....