19 / 04 / 2024

inşaatçılar ankarada buluşuyor

inşaatçılar ankarada buluşuyor

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

Yapı Fuarı-Turkeybuild'den canlı yayında inşaat sektörü buluşmaları!

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alma fırsatları yaratmayı amaçlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, “Paydaşlarımızla Birebir” sosyal medya buluşmaları düzenliyor. Canlı yayının bu haftaki konuğu, Değişim Mimari İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet D

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

İnşaatçılar ve bankacılar aynı masada buluşmalı!

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "İnşaatçı da banka da kol kesecek" başlıklı yazısında, inşaat sektörü ve bankalar arasındaki duruma değindi. 

İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi!

İstanbul’daki vatandaşın bir evi varsa yatırım için 1 milyon bandındaki evi tercih etmediğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Vatandaş gidiyor parasını mevduat faizine yatırıyor. İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi. Faizler düştükçe bu tablo değişecek” dedi.

İnşaat sektörü gözünü Körfez'e dikti!

İnşaat ve yapı sektöründe bütün dünyanın gözünü diktiği BIG 5 Dubai, BIG 5 Qatar ve Mosbuild Fuarları Türk inşaatçılarını bekliyor.

Türk inşaatçılar yurt dışında 9 bin 700 proje yaptı!

Yurt dışında 123 ülkede 9 bin 700 proje hayata geçiren Türk inşaat sektörü, konut üretimiyle başladığı üretim yolculuğunda metro, enerji santrali, havalimanı gibi büyük ölçekli projelerle gücünü pekiştiriyor...

İnşaatçılar 2019’a 0.98 faizle giriyor!

Yılı 1.3 milyonluk konut satışıyla kapatmaya hazırlanan inşaat sektörü 2019’a faiz indirimi kampanyasıyla giriyor. Ziraat Bankası ve KONUTDER işbirliğiyle başlayan kampanyada yüzde 0.98 faizle ev sahibi olunabilecek...

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 

inşaatçılar ankarada buluşuyor Haberi

inşaatçılar ankarada buluşuyor

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar. 27 Ocak Salı günü Türkiye Müteahhitler Birliği'nin organizasyonuyla Ankara'daki Marriott Hotel'de Türkiye'nin önde gelen inşaatçı grupları devletin zirvesinin karşısına çıkacaklar.  


Ekonomi...