27 / 04 / 2024

inşaatlarda briket kullanımı

inşaatlarda briket kullanımı

1958 yılında tuğla yerine kullanılmaya başlanan briket imali yasaklanmış. İnşaatlarda tuğlaya nazaran çok kolay işlenen brikete rağbet artmış. Briket imalinin yasaklanmasının nedeni ise çimento sıkıntısından kaynaklanmaktaymış.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Kripto para kullanım alanları giderek artıyor!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem Para Dergisi'ndeki yazısında kripto paraların kullanım alanlarına tek tek değindi. İşte Erdem'in o yazısı...

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Ev alımlarında peşinat kullanımı zirve yaptı!

Konut alımlarında kredi kullanımı düşerken peşin ödemeler tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. 

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Betonun doğru kullanımı nasıl olmalı?

Milliyet gazetesi yazarı Sinan Genim, bugünkü yazısında beton kullanımını kaleme aldı. İşte Genim'in o yazısı...

Yerli inşaat malzemesi kullanımı ev fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi için meydana getirilen proje veri ve talep bankası YapıRadar, inşaat malzemelerinde toptan fiyatların yüzde 7,5 oranında arttığını belirtti.

Yerli inşaat malzemesi kullanımı konut fiyatlarına yansıyacak!

Tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi için meydana getirilen proje veri ve talep bankası YapıRadar, maliyetleri artan inşaat malzemelerinin yerine, yerli malzemelerin ve teknolojik partnerlerin kullanılmasıyla konut fiyatlarını yüzde 15 seviyesinde düşeceği kaydedildi.

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

inşaatlarda briket kullanımı Haberi

inşaatlarda briket kullanımı

Tuğla yerine kullanılan briket imali yasak edildi.

Bu ani kararın çimento durumu ile ilgili olarak alındığı bildiriliyor.


  Son zamanlarda aşağı yukarı bütün inşaat işlerinde tuğlanın yerini almaya başlayan briket imalinin yasak edildiği haber verilmektedir. Ekseriyeti kömür artıklarının ve pek az bir kısmı da kumla çimento karışımından elde edilen briketler tuğlaya nazaran çok kolaylıkla işlendiği için rağbet görmekteydi. Yasak kararı son zamanlarda çekilen çimento sıkıntısının tesiriyle alınmış olup briket imalcilerine verilen çimentolar doğrudan doğruya hakiki ihtiyaç sahiplerine devredilecektir. İlgililer tuğla imalinin hiçbir şekilde çimento istemediğini ve hiçbir devirde tuğla sıkıntısı çekilmediğini bilhassa bildirmektedirler.

  Buna karşı briket imalcileri her biri 10-20 tuğla yerinin tutan briketlerde kullanılan çimentonun büyük bir yekun tutmayacağını, bu iş sahasında çalışan binlerce işçinin tam inşaat mevsiminde işsiz kalacağını,...