20 / 04 / 2024

inşaatlarda yerli malzeme kullanımı arttı mı

inşaatlarda yerli malzeme kullanımı arttı mı

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Türkiye’deki inşaatlarda yerli ürünler kullanılmalı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD, ‘Yerli Malı Haftası’ olarak bilinen ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

İnşaatlarda denetim artırılacak!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile inşaatlarda denetimlerin artırılması amaçlanıyor.

Konutta yerli malzeme kullanımı seferberliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı inşaatta yerli malzeme kullanılması seferberliğine müteahhitlerden tam destek geldi.

İnşaatta yerli üretim seferberliği!

Yerli inşaat malzemeleri için, yurt içinde ‘yerli malı kullanım seferberliği’ başladı. Türkiye’nin bazı inşaat malzemelerinde dışa bağımlılığını azaltmak için de harekete geçildi. 

İnşaatta yerli üretim konut fiyatlarını düşürecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat malzemelerinde yerli üretim için harekete geçti. Peki yerli üretim yapılması konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

İnşaatlarda 'deniz kumu' tehlikesi!

Edirne'nin Keşan ilçesi İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olarak alıp, muhtarlık ve tüzel kişiliğe ait otel inşaatında kullandığının belirlenmesinin ardından, uzmanlar deniz kumunun inşaatlarda kullanılması durumda yaşanacak olumsuzlukları anlattı.

İnşaatlarda sigorta şartı!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinde değişikliğe gidildi. Buna göre, inşaatlarda sigorta zorunlu hale geldi. Teklifin yasalaşması halinde müteahhitler için bina tamamlama sigortası zorunlu olacak.

inşaatlarda yerli malzeme kullanımı arttı mı Haberi

inşaatlarda yerli malzeme kullanımı arttı mı

İnşaat malzemeleri tedarikinde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Türkiye, yurt içinde alt ve üst yapı projelerindeki artan oranda yerli ürün kullanımıyla büyümesini sürdürüyor. Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; inşaat malzeme üreticilerinin yoğun çalışmaları ile ithalat oranı her geçen gün biraz daha azalan Türkiye’de firmaların Ar-Ge çalışmalarını artırarak katma değerli üründe de ithalatın bitirilmesi hedefleniyor. 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Türk inşaat malzemesinde kalite, güvenilirlik ve rekabet gücünün arttığını, ‘yeni normal’ dönemde de dünyada Türkiye’nin ön planda olmayı sürdüreceğine dikkat çekti. Küçükoğlu, “Biz inşaat malzemeleri sanayicileri olarak, küresel salgın sürecinde rekabetin arttığı küresel pazarda Türkiye markasına duyulan güveni daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gayrimenkul geliştiricilerle olan görüşmelerinde yerli...