26 / 04 / 2024

inşaatların kaldırımları işgal etmesi

inşaatların kaldırımları işgal etmesi

İnşaatların yaya kaldırımlarını şantiye alanı gibi kullanması, vatandaşların tepkisini çekiyor. Belediyelerin Kabahatler Kanunu’na göre inşaatlarda çevre kirliliği ve kaldırımları işgal etme gibi durumlar için 200 lira ila 9 bin lira arasında cezaî işlem

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı? Altın alacaklar dikkat! Altın yatırımı için doğru zaman mı? Tek tek açıklandı! 

Altın alacak vatandaşlar 'Bu yüksek fiyatlardan altın alınır mı?, Altın yatırımı için doğru zaman mı?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. Uzman isimler tek tek açıkladı. İşte merak edilenler...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul Öncesi eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını açıkladı. Bakan Özer, Türkiye genelinde eğitime erişimi kalıcı kılmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Detaylar haberimizde...

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Kısıtlamaların kaldırılması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, kısıtlamaların kaldırılmasını Haziran'ın ilk günlerinden beri beklediklerine, Temmuz ayından itibaren nihayet hafta sonlarının açık olacağına dikkat çekti. Altaş, ciro artışı olacağını belirtti.

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

Emlak işletmelerinde lise şartının kaldırılmasına büyük tepki!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, emlak işletmelerinde lise şartının kaldırılmasına büyük tepki gösterdi.

Ongan İnşaat, Avrupa yatırımlarına başlıyor!

Ortadoğu'daki yatırımlarıyla adından söz ettiren Ongan İnşaat, Avrupa yatırımları için düğmeye bastı. Firma ilk olarak Karadağ'da 2,5 milyon Euro'luk projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

inşaatların kaldırımları işgal etmesi Haberi

inşaatların kaldırımları işgal etmesi

İnşaat sektöründeki ihmaller sadece işçiler için değil sivil vatandaşlar için de tehlike arz ediyor. İstanbul gibi büyük şehirlerin her tarafına yayılan şantiyeler vatandaşı çileden çıkarıyor. Son dönemde gündeme sıkça işçi ölümleri ile gelen inşaat sektöründeki tedbirsizlikler giderilmiyor. Kaldırımlar şantiye alanı gibi kullanılırken sivillerin can güvenliği hiçe sayılıyor. Kanunlar uygulanmıyor. İş ve okul güzergahlarında bulunan inşaatlar mesai çıkışlarında öğrenci ve vatandaşlar için tehlikeye davetiye çıkarıyor. Mahalle aralarında yapılan küçük inşaatlarda da rezidans inşaatlarında da bu tedbirsizlikleri görmek mümkün. Üsküdar Libadiye Caddesi üzerinde bulunan 40 bin metrekare alana yayılan rezidans inşaatı bunlardan biri. İnşaat çevresindeki kaldırımlar yer yer inşaata araç giriş çıkışı yapabilmek için yol haline getirilmiş. Kaldırım yerine ise beton dökülmüş. Aynı inşaatın başka bir bölgesinde ise kaldırım şantiye bariyerleri...