29 / 03 / 2024

inşaatta finansman desteği

inşaatta finansman desteği

Prof Dr. Aydın Ayaydın, inşaat firmalarının banka borçlarının ertelenmesi veya bir miktar ek finansman sağlanması gerektiğini ifade etti.  Ayaydın, Mardinli İşadamları Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği etkinliğe konuk oldu.

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Eminevim’den 7 milyar TL ile bireysel finansman desteği...

Eminevim’in tasarruf finansman alanının lideri olarak 2023 senesinde gerçekleştirdiği teslimat sayısını 23.453’e kadar çıkardı. Buna göre, Eminevim 2023 senesinin ilk 11 ayında 7 milyar Türk Lirası seviyesinde bireysel finansman sağladığı kaydedildi. İşte ayrıntılar...

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

İngiliz otomobil devi MG, yıl sonu kampanyaları için düğmeye bastı! Hem avantajlı kredi hem de takas desteği fırsatı!

Otomotiv devi SAIC tarafından üretilen köklü İngiliz otomobil markası MG yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Verilen detaylara göre MG modellerinde avantajlı kredi ve takas desteği fırsatları aynı anda sunuluyor...

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığına başladı. Bu kapsamda hayvansal üretim için kredi desteği arttırılacak. 

Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden Sinpaş, hızlı bir ivme ile büyüyen araç ve konut talebine karşılık, faizsiz finansman desteği sağlayacağını duyurdu.

Çiftçilere müjde: Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek?

Çiftçilere bu sene için ödenecek tarımsal destekleme ödemeleri tek tek açıklandı. Peki buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için ne kadar mazot gübre desteği verilecek? İşte o rakamlar..

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Ziraat Bankası tatil yapacaklar için 150 TL seyahat desteği veriyor! Son başvuru 15 Temmuz 2023

Ziraat Bankası tatil yapacaklar için 150 TL seyahat desteği vereceği son kampanyasını duyurdu. Seyahat için verilecek desteğe son başvuru 15 Temmuz 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Kiraz üreticilerine zirai ilaç desteği verildi!

Malatya'da kiraz üreticilerine kiraz sineğiyle mücadele için zirai ilaç desteği sağlandı. İşte detaylar...

Deprem bölgesindeki oteller için finans desteği verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için bakanlık olarak özel bir çalışma başlattıklarını ve finansman desteği vereceklerini belirtti. İşte detaylar...

inşaatta finansman desteği Haberi

inşaatta finansman desteği

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP eski Milletvekili Prof Dr. Ayaydın 200 Mardinli işadamının yer aldığı toplantıda bir ekonomi sunumu gerçekleştirdi. İnşaat sektöründeki durgunluğa dikkat çeken Ayaydın, finansman sağlanması gerektiğini veya banka borçlarının ertelenmesinin rahatlama yaratacağını söyledi. 

Konut sektöründeki durgunluğun sebeplerini anlatan Ayaydın, şunları anlattı: “Satışlar istenen düzeyde değil. Türkiye konutta ilk satışların payını bir türlü yüzde 46-47  bandının üstüne çıkaramamakta. İlk satışların toplamdaki payı beş yıldır yüzde 45-47 arasında olup, arzdaki artışla  birlikte konutta ciddi bir stok oluşumu göze çarpmaktadır.  


İpotekli ilk satışlar geçen yılın tümünde 2016’ya göre yalnızca yüzde 3.2 artmıştır. Bu artış, yılın ilk dokuz ayındaki yüzde 25’lik tapu harcı indirimi sayesinde sağlanmıştır.” 

İstanbul’daki stok

Halen İstanbul’da 250 ile 300 bin arasında ilk konut stoku bulunduğunu ifade...