26 / 04 / 2024

inşaatta müheahhit önemli

inşaatta müheahhit önemli

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İstanbul Finans Merkezi Ziraat tescillendi! 'İnşaatta Mükemmeliyet ödülüne hak kazandı!

Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından “İnşaatta Mükemmeliyet” ödülüne hak kazandı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İnşaat mühendislerinden 'Her şef bir şantiyeden sorumlu olsun' talebi!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, inşaat şeflerinin 30 bin metrekare alanda 5 farklı inşaatta çalışma izinlerinin değiştirilmesini istedi. Aksungur, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Adana'nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde imara uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenen inşaatta çalışmalar devam ediyor.

İzmit’te inşaatta çalışan işçi intihar etti!

İzmit’te yapımı devam eden KYK yurdu  inşaatında çalışan bir işçi, çalıştığı inşaatta kendini asarak yaşamına son verdi…

Sultanbeyli'de inşaatta toprak kayması!

Sultanbeyli'deki bir inşaatta istinat duvarı kazısı sırasında kayan toprağa beline kadar gömülen işçi kurtarıldı...

İnşaatta elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kemalpaşa Mahallesi Bahçeler Sokak üzerindeki inşaatta çalışan İsmail Albayrak, kaçak elektrik akıma kapılıp hayatını kaybetti.

İnşaatta yarım kalan projeler tamamlanıyor!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, kurun dengelenmeye başlamasıyla inşaatta yarım kalan projelerin devam ettiğini bunun da çelik piyasasında iç talebi tekrar oluşturmaya başladığını söyledi. 

Moldova’da yatırım için tarım arazisi kiralanabilir!

Moldova’da yatırım için cazip olabilecek en önemli sektör tarım ve tarıma dayalı sanayi olduğunu söyleyen Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç tarım arazilerinin kiralanabileceğini söyledi..

inşaatta müheahhit önemli Haberi

inşaatta müheahhit önemli

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde hem haksız rekabet yaratıyor hem de sektöre zarar veriyor.


Sektörün önde gelen firmalarından Keten İnşaat Ltd. Şti. Başkanı Selahattin Keten de bu tarz iş yapan müteahhit firmaların sektörün imajını zedelediğini ve güvensizlik yarattığını söyledi. Nişantaşı bölgesinde de işinin ehli olmayan taklit ederek iş yapan müteahhit firma sayısında bir artış görüldüğünü belirten Keten, “Öyle ki yaptıkları işlerde olduğu gibi bizim projelerimizin dış cephe tasarımlarını taklit ediyorlar. Bu tür firmalara karşı vatandaşlarımızı uyarmak isterim. Bu tür firmalara vatandaşlarımız itibar etmesinler” dedi.


Keten İnşaat olarak iş disiplini, kısa sürede iş bitirebilme, konut projelerinde alternatif sunma, kişiselleştirilebilir...