29 / 03 / 2024

inşaatta tasarruf

inşaatta tasarruf

İnşaat, tekstil, sanayi gibi birçok alanda kullanılan perlitin en az altın kadar değerli bir maden olduğunu belirten Erper Perlit Maden İşletmesi kurucusu Düzgün Ürün, perlit ile inşaatta çimento ve kireç tasarrufu sağlandığını kaydetti.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

İnşaatta fiyat artışı durdurulmalı!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, artan inşaat malzemeleriyle ilgili basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Kaya, inşaatta fiyat artışının durdurulmasını talep etti.

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

İnşaatta mevzuatlar aşılırsa dünyada ilk sıraya yerleşilebilir!

Yurtdışı taahhüt sektöründe hizmet veren TÜGİAD üyesi Ercan Çelik, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, inşaatta mevzuatlar aşılırsa Çin'in geçilebileceğini ve dünyada bir numaraya yerleşilebileceğini söyledi.

Antalya'da inşaatta beton kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Antalya'da bir inşaatta beton kalıbının çökmesi sonucunda 4 işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

inşaatta tasarruf Haberi

inşaatta tasarruf

İnşaat, tekstil, sanayi gibi birçok alanda kullanılan perlitin (gözenekli camsı volkanik bir kayaç) en az altın kadar değerli bir maden olduğunu belirten Erper Perlit Maden İşletmesi kurucusu Düzgün Ürün, perlit ile inşaatta çimento ve kireç tasarrufu sağlandığını kaydetti. Perlitin, agrega olarak kullanıldığında yüzde 40'a varan çimento ve kireç tasarrufu sağladığım ifade eden Düzgün şu bilgileri verdi: "Perlit, sıvada, şapta, duvarda, su izolasyonunda, her çeşit beton yapı elemanlarında kullanıldığında ses, ısı ve yangın yalıtımı sağlıyor. Perlit kullanılan yapı elemanları bin alan yazın serin, kışın sıcak tutar. Yüksek ısıya dayanıklı bu ürün, özellikle nem oranının yüksek olduğu bölgelerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Asitler ve bazlardan da etkilenmeyen perlit, organik madde içermediği için yosun tutmamakta ve küf oluşturmamaktadır. Ayrıca hafif olması nedeni ile depreme...