20 / 04 / 2024

insan odaklı kimlikli şehirler

insan odaklı kimlikli şehirler

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

Vergi affı milyonların umudu oldu! Vergi affında kaç milyon insanın borcu silinecek?

Ülke tarihinin en büyük yapılandırma paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Gelecek hafta meclisten geçmesi beklenen teklif çerçevesinde 14 milyon insanı kapsayan toplam 361 milyar liralık borç yeniden yapılandırılacak.

6G Teknolojisinde ağızları açık bırakan özellik! İnsan vücudu üzerinde şok eden özellik

Massachusetts Üniversitesi ve Delft Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar , insan vücudunu bir anten olarak kullanarak görünür ışık iletişiminden (VLC) atık enerji toplamak için yeni bir yöntem geliştirdiler . 

Bu meslekte çalışanlar dikkat! Kadro kapsamından çıkarıldı! Binlerce insanın hayali suya düştü!

Binlerce kişinin yüzünü güldürecek, sözleşmeli çalışan işçilere kadro verilmesini içeren kanun teklifinin görüşmeleri mecliste devam ediyor. Konu hakkında mevcut görüşmeler devam ediyorken, TBMM'den binlerce insanı üzecek şok bir açıklama yapıldı.

Siltaş Panorama ve Siltaş Comfort'ta Yeni Evim kampanyasına özel indirim!

İş dünyasındaki 40 seneyi aşkın köklü geçmişiyle insan odaklı ve kente değer katan projeler inşa eden Siltaş Yapı Siltaş Panorama ve Siltaş Comfort'ta Yeni Evim kampanyasına özel indirim fırsatı sunuyor.

Siltaş Yapı yükselen en iyi marka ödülü aldı!

İş dünyasındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişiyle insan odaklı ve kente değer katan projeler inşa eden Siltaş Yapı, yükselen en iyi marka ödülü aldı.

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

Elon Musk zirveyi kaptırdı! Artık en zengin insan değil!

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, bu unvanı kaybetti. Peki Bezos ve Musk'tan kim daha zengin?

Cem Boyner'den hükümete tepki: Paralar betona gömüldü, insanın içi acıyor!

İş dünyası temsilcileri ekonomide önünü görmemekten yakınırken bir yandan da yurtdışına çıkan nitelikli işgücünün geri döndürülmesini ve insan kaynağına yatırım yapılmasını istedi.

Chelsea'yi alamayan Türk iş insanından yeni bomba!

Geçtiğimiz günlerde İngiliz futbol devi Chelsea'ye satın almak istediğini açıklayan ama resmi tekliflerde adı olmadığı için reklam yaptığı konusunda eleştiri oklarını üzerine çeken ünlü iş insanı Muhsin Bayrak, şimdi de yeni bir haber ile gündeme geldi.

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Kira yardım ücretleri arttı! Milyonlarca insan oh çekecek! İşte kira yardımı almak için aranan şartlar…

Kentsel dönüşüm projeleri, milyonlarca insanın adeta eski olan evleri için beklediği bir mucize. Kentsel dönüşüme dair milyonlarca insanı sevindiren gelişmeyi Bakan Murat Kurum verdi. Kentsel dönüşüm kira ücretlerinin artacağı bildirildi. İşte detaylar…

Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz sırlarıyla birlikte ABD'ye iade edildi

Türkiye'de kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildi. Korkmaz'ın iadesini Türkiye de Avusturya'dan talep etmişti.

Bodrum'da feci kaza! Ünlü iş insanı Ünal Pala ve eşi Evrim Pala hayatını kaybetti

Ankara'nın köklü firmalarından Uzaltaş Şirketler Grubu'nun sahibi iş insanı Ünal Pala ve eşi Evrim Pala Bodrum'da geçirdikleri tekne kazasında hayatını kaybetti. Uzaltaş, Regnum Skytower, Paladyum Beytepe ve Park Azur Bodrum gibi projelere imza atmıştı.

insan odaklı kimlikli şehirler Haberi

insan odaklı kimlikli şehirler

Şehir planlamasında yeni bir döneme geçiliyor. Hazırlanan yeni sistem kapsamında şehirlerin tabii, tarihi ve kültürel değerleri korunacak, insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek çalışmayla şehirlerin yıllar içerisinde değişimlerine bakılacak.

Türkiye Gazetesi'nden Sefa Bilgitekin'in haberine göre; belediyelerin her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlamaları talep edilecek. Belediyelerin hazırlayacağı raporlarda bölgelerin yaşanabilirliği, mevcut durumları, gelişimleri ve potansiyelleri ortaya çıkacak. Sette içeriğin neleri kapsadığı, ölçüm birimlerinin nasıl ve hangi sıklıkla hesaplanacağına dair bilgiler yer alacak.

PLANLAMADA YENİLİK

Proje kapsamında şehirlerin planlanmasında yeni dönem başlıyor. Büyükşehir sınırları içinde kişi başına düşen sosyal ve teknik altyapı alanları, yeşil alanlar, konut sayısı değişimleri ve arazi kullanımları netlik kazanacak. Büyükşehirler tarafından arazileri kullanımına ve imar planlarıyla ilgili üretilecek göstergeler, belli dönemlerde takip edilecek ve...