29 / 03 / 2024

insanlık için mimarlık projeleri neler 

insanlık için mimarlık projeleri neler 

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

Mühendislik ve mimarlık mezunu gençlerin istihdama katılım sağlanması için önerge verildi!

Ülkemizde mühendislik, mimarlık ve ilgili alanlardan mezun olan gençlerin istihdam süreçlerine katılımının sağlanması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla önerge verildi.

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Çıplak şehirleri insanlık için giydirebilir miyiz?

REDAC ve EMLAKCHI CONSULTANT CEO’ su Bilge Özdemir bugünkü yazısında çıplak şehirleri insanlık için giydirmeye davet etti, konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini kaleme aldı ve önerilerde bulundu.

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi'nden askeri kışla için proje!

Hatay MKÜ bünyesindeki Mimarlık Fakültesi yönetimi, taşınma kararı olduğu belirtilen kent merkezindeki Askeri Kışla yeri için kabul edilebilir örnek bir proje hazırlayıp Rektörlüğün bilgisine sundu.

Kadıköy'de doğru kentsel dönüşüm için fırsat devam ediyor!

AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkutoğlu, Kadıköy'de yaklaşık 30 bin konut olduğunun ve bu konutların henüz yüzde 10'unun dahi yenilenmediği belirtti. Erkutoğlu, doğru bir kentsel dönüşüm için fırsatın devam ettiğini söyledi.

Mcmill Mine Çiçek Mimarlık Kentsel Tasarım Planlama Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mcmill Mine Çiçek Mimarlık Kentsel Tasarım Planlama Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mine Çiçek tarafından 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Güngören, A.N.Gürman Mahallesi'nde kuruldu.

Suriyeli gençler ülkelerinin inşası için Mimarlık eğitimi alıyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli gençler bir gün ülkelerinin inşasında görev almak üzere mimarlık eğitimi görüyor.

Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler semineri 9 Haziran’da!

“Mimarlığı kimya ile buluşturan” Armstrong, 9 Haziran’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde “Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler: Griyi Yeşille Buluşturmak” etkinliğinde konuşacak.

CBTE Mimarlık Altınyıldız için mekan tasarladı!

CBTE Mimarlık’ın, Altınyıldız markasının sektördeki yeni yüzü “Altınyıldız Classics” için tasarladığı mekanlar, dinamik bir altyapıyla kurgulanan bütüncül yaklaşımı ve sergileme fonksiyonuna uygun özel detaylarıyla, perakende sektöründeki farkını ortaya k

Karabağlar Belediyesi Herkes için Mimarlık Atölyesi eğitimi başlattı!

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), 'Herkes için Mimarlık Atölyesi' eğitimini başlattı. Yeşil Ev'de düzenlenen eğitimde, Herkes İçin Mimarlık Derneği Proje Koordinatörü yüksek mimar H. Cenk Dereli gençlerle buluştu.

insanlık için mimarlık projeleri neler  Haberi

insanlık için mimarlık projeleri neler 

Depremler, savaşlar, mülteci sorunları, pandemi ve tüm bunlarla beraber gelen yoksulluk dünya gündemini meşgul eden krizlerin başında geliyor. Dünyada bir milyar sayıda insan çok olumsuz koşullardaki barınaklarda yaşarken, 100 milyondan fazla kişi ise evsiz denilebilecek şartlarda yaşamlarını idare ettiriyor.. Milliyet'te yer alan habere göre; yaşanan sosyal, ekonomik ve doğal felaketlerin ardından günümüzde insanlığın en önemli sorunu barınma oluyor. Bu küresel probleme stratejik yaklaşımlarla çözüm üretiminde her ne kadar hükümetler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ya da özel sektör paydaşları ön plana çıksa da, mimarların sürecin neresinde ve nasıl konumlanacağı giderek daha çok tartışılmaya başladı. 

Mimarın sorumluluklarını yeniden gündeme getiren bu tartışmalar son yıllarda hayata geçen “insanlık için mimarlık” (humanitarian architecture) kavramı etrafında toplanarak daha da önem kazanıyor. Zorlu koşullarda...