28 / 03 / 2024

internet üzerinden tapu randevu almak

internet üzerinden tapu randevu almak

Tapu dairesinde taşınmaz tapu devir işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesindeki işlemler için Alo 181 hattından ya da internetten randevu alınabiliyor. Peki, internet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

Pek çok tüketici, özellikle pandemiyle birlikte başladığı dijital alışverişe iyiden iyiye alışırken, internet üzerinden yapılan alışverişlerde, sahte ürün olayları sıkça görülmeye başlandı. Peki buna karşı nasıl önlem almalı? Aldığı ürün sahte çıkan tüketici ne yapmalı? İşte detaylar…

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu işlemleri özellikle gayrimenkul alım ve satımlarda kişilerin gerçekleştirmek zorunda oldukları işlemleri kapsar. Peki tapu işlemleri için tapu dairesine gitmeden de bu işlemler gerçekleştirilebilir mi?

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Web tapu nedir? Web tapu randevu nasıl alınır?

Web tapu, tüm tapu işlemlerinizi tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı sunan bir sistemdir. Peki, Web tapu randevu nasıl alınır? İşte Web tapu hakkında tüm merak edilenler..

Tapu masrafı hesaplama 2021!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren konulardan biri olan tapu harcı internet üzerinden sık sık araştırılan konular arasında. Peki, tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder? İşte tapu masrafı hesaplama 2021...

Başkasına ait arsayı internet üzerinden satışa çıkardı! 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başkasına ait arsayı internet üzerinde satışa çıkaran C.G hakkında birçok kişiyi dolandırdığı öne sürerek dava açıldı. 

Tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren konulardan biri olan tapu harcı internet üzerinden sık sık araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder? İşte detaylar...

Noter randevuları internet üzerinden alınacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterliklerde randevu işlemlerin artık internet üzerinden yapılacağını duyurdu. Gül, ek olarak e-Noter uygulaması üzerinden işlem de yapılabileceğini dile getirdi. 

3 bin 500 hobi bahçesi internet üzerinden satışa çıkarıldı!

Pandemi nedeniyle hobi bahçeleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu ilgiyi fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar internet üzerinden hobi bahçesi satışı yapmaya başladı.

internet üzerinden tapu randevu almak Haberi

internet üzerinden tapu randevu almak

İnternet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

Tapu dairesinde taşınmaz mal mülkiyet tapusunun devir işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesindeki işlemler için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya tapu müdürlüğünün resmi internet sayfasından online başvuru yaparak randevu alınabiliyor.  


Ayrıca internet üzerinden online bir şekilde de randevu alınabiliyor. Peki, internet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?


Online tapu randevusu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yaparak bu sayfadan itibaren adım adım yapacağınız işlemlerle randevu sistemimizi kullanarak belirli bir gün ve saat aralığı için randevu alabilirsiniz. 


Tapu randevu alma adımları..

Giriş

Malik Kimlik Bilgileri

İşlem Seçimi

Tapu Senet Bilgileri

Randevu

Sonuç


İşlem evrakları:

- Nüfus Cüzdanı ve Temsil Belgesi

- Gerçek Kişilerde Fotoğraf

- İcra Müdürlüğünün Satış Müzekkeresi (Cebri İcra Yolu ile Satılmış ise).

- Mahkeme Müzekkeresi (Ortaklığın Giderilmesi Davası Yolu ile Satılmış ise).

-...