27 / 04 / 2024

internetten borç sorgulama

internetten borç sorgulama

TBMM'de onaylanan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında emlak vergisi borcunun elektronik ortamdan sorgulanmasının ve ödenmesinin önü açıldı. 

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Emlak vergisi yapılandırma internetten başvuru 2021!

Vergi, prim ve ceza gibi borçları kolayca kapatma imkanı için başvurular devam ediyor. Emlak vergisi borçluları araştırmalara başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma internetten başvuru 2021 nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

2017 emlak vergisi sorgulama!

2017 Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Mükellef vergi borçlarını internetten sorgulama işlemi yaparak öğrenebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi sorgulama işlemleri..

Emlak vergisi borç sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başladı. Peki, ödemeniz gereken emlak vergisi borcunuzu bilmiyorsanız sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? İşte emlak vergisi borç sorgulama işlemleri..

İstanbul emlak vergisi sorgulama!

Bir taşınmaz malın emlak vergisi borcu olup olmadığı, ilgili belediyeye gidilerek sorgulanabileceği gibi, internetten üzerinden de sorgulanabiliyor. İşte İstanbul emlak vergisi sorgulama işlemleri..

Hacizli tapu sorgulama!

Alacaklılar, borcunu tahsil etmek için borçluya karşı haciz işlemleri başlatabiliyor. Peki, bir tapuda haciz olup olmadığı nasıl öğrenilir? Hacizli tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı..

2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çevre temizlik vergisi belediyelerin sunduğu çevre hizmetlerinin karşılığı olarak ödeniyor. Çevre temizlik vergisi dönem borçları internet üzerinden öğrenilebiliyor. İşte, 2015 çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Çöp vergisi borç sorgulama!

Çöp vergisi dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinden alınıyor. Verginin mükellefiyeti de, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihte başlıyor. Peki, çöp vergisi nasıl sorgulanır?

Arsa emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisinde malın satın alımın gerçekleştiği senenin vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. Peki, eski malikin emlak vergisi borçlarını ödeyip ödemediği nasıl öğrenilir? Arsa emlak vergisi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emlak vergisi borç öğrenme 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal sahipleri tarafından senede 2 eşit taksitte ödeniyor. Peki, ödemeniz gereken emlak vergisi borcunuzu bilmiyorsanız sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? İşte emlak vergisi borç öğrenme 2015..

E-belediye emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından 2 eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Ayrıca E-belediye ile emlak vergisi borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. İşte e-belediye emlak vergisi borç sorgulama yapılabilen belediyeler...

internetten borç sorgulama Haberi

internetten borç sorgulama

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı. Bu kapsamda, Emlak Vergisi Kanunu'nda da yeni düzenleme yapıldı. 

ONLİNE ÖDEME KOLAYLIĞI 

29 Temmuz 1970 tarihinde yayınlanan 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nun 30'uncu maddesinin sekizinci fıkrası değişti. Yeni değişiklik ile emlak vergisi borcunun elektronik ortamdan sorgulanmasının ve ödenmesinin önü açıldı. 

VERGİ BORCU OLAN BİNA DA ARAZİ DE SATILAMAYACAK

Kanun kapsamında ayrıca miras, mahkeme kararı, cebri icra, kamulaştırma halleri ile özel kanunlarda öngörülen diğer durumlar hariç emlak vergisi borcu olan bina ve arazinin devir ve ferağı gerçekleştirilmeyecek.

İNTERNETTEN BİLDİRİM

29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 30 uncu maddesinin sekizinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi: 

“Tapu müdürlükleri, bina ve arazinin devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate...