29 / 03 / 2024

internetten tapu takip

internetten tapu takip

E - devlet şifresini alan vatandaşların tamamı tapu müdürlüklerine gitmeden kendi taşınmazlarının durumları ile internet üzerinden sorgulama yapabilecek. Üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılabiliyor...

Tapu Müdürlüğü'ne gitmeden de sorgulama yapmanız mümkün!

E - devlet şifresini alan vatandaşların tamamı tapu müdürlüklerine gitmeden kendi taşınmazlarının durumları ile internet üzerinden sorgulama yapabilecek. Üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılabiliyor...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Tapu ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da takip ediliyor. Tapu sahipleri aman dikkat...Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın... 

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

Tapuda işi olanlar dikkat! Tapu randevusu internetten nasıl alınır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde işi olan vatandaşların tapu işlemleri için öncelikli olarak randevu almaları gerekiyor. Birçok kişi internetten tapu randevusunun nasıl alınacağını araştırıyor. İşte internetten randevu alma işlemleri...

Banka ve tapu müdürlüklerinden çıkan kişileri takip ederek 1 milyon lira çaldılar!

İstanbul ve Tekirdağ'da banka ve tapu müdürlüklerinden çıkan kişileri izleyerek yaklaşık 1 milyon TL çaldıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Tapu fırsatçılarına paranızı kaptırmayın!

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle tapu müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Bu durumdan yararlanmak isteyen bazı emlakçılar ve iş takipçileri, tapuda erken randevu alacağı vaadiyle e-devlet şifresi ve 600 lira karşılığında erken randevu vaadinde bulunuyor.

Koronavirüse karşı 'Web Tapu uygulaması' hatırlatması! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşların tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu gerçekleştirilebildiğini hatırlattı...

e-Tapu anket uygulamasıyla vatandaşın memnuniyeti ölçülecek!

Vatandaşların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personelinin verdiği hizmetten memnun kalıp kalmadığı, "e-Tapu anket" uygulamasıyla takip ediliyor.

İnternetten tapu işlemleri!

TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesiyle internetten bazı tapu işlemleri yapılabiliyor. İşte internetten yapılabilen tapu işlemleri..

Tapu dairelerini mesken tutan çete yakalandı!

Tapu dairelerinde alım satım yapan vatandaşları gasp eden çete suçüstü yakalandı. Tapu dairelerinin önünde pusu kuran şüpheliler, vatandaşları takip edip kapkaç yapıyorlardı.

Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro çalışanlarına seslendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Tapu ve Kadastro çalışanlarına şu şekilde seslendi; "Sizden iki istirhamım var, birincisi lütfen gelen insanlara güler yüzlü davranın. İkincisi teknolojiyi çok yakından takip etmelisiniz"

Tapu ve parsel sorgulama işlemleri akıllı telefonlarda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ve parsel sorgulama işlemlerinin akıllı telefonlardan hızlıca takip edileceği uygulamayı hizmete sundu.

TOKİ Konutları'nın taksitleri internetten takip edilebilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ'den konut ya da işyeri alan ve taksitleri devam eden vatandaşların, taksit ödemeleri ile güncel borç bakiyelerini internet üzerinden takip edebileceklerini söyledi.

internetten tapu takip Haberi

internetten tapu takip


E-Devlet şifresini alan vatandaşlar, tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarının durumlarıyla ilgili internet üzerinden sorgulama yapabilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılabildiği ve e-devlet şifresi alan vatandaşların tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarına ilişkin sorgulamalarını internet üzerinden yapabilecekleri bildirildi.


Tapu-kadastro verilerinin elektronik ortamda güvenli bir şekilde paylaşıldığı belirtilen açıklamada, yapılan protokollerle de 52 adet kamu kurumu ve 15 adet banka, 21 tanesi büyükşehir olmak üzere toplam 878 belediyenin bu uygulamadan faydalandığı ifade edildi.


Tapu-kadastro verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik olarak sunulmasının yatırımların gecikmeden gerçekleşmesine katkı sağladığı kaydedilen açıklamada, "İçinde yaşadığımız bilişim çağında bilgiye, hızlı, etkin, ekonomik ve güvenilir olarak erişilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır.


Buna bağlı olarak Çevre ve Şehircilik...