18 / 04 / 2024

internetten yapılabilen tapu işlemleri

internetten yapılabilen tapu işlemleri

TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesiyle internetten bazı tapu işlemleri yapılabiliyor. İşte internetten yapılabilen tapu işlemleri..

Schengen vizesi için internetten başvurunun önü açıldı!

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten yapılacak başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul ettiğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Tapu ve Kadastrodan açıklama geldi: Adınıza miras kalmış olabilir! Böyle öğrenebilirsiniz!

Birçok insan, aile büyüklerinden kalan miraslarını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Tapu ve Kadastrodan gelen açıklamaya göre adınıza miras kalıp kalmadığı öğrenmek için ayrıntılar haberimizde...

Tapu sahipleri aman dikkat! Resmen açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın! 

Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Tapu sahipleri aman dikkat... Resmen açıklanan bu tarihleri sakın kaçırmayın...

Tapu sahipleri dikkat! Bu tarihleri sakın kaçırmayın! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Tapu sahipleri dikkat... Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu üzerinde gerçekleştirilecek olan gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor. Peki, E devletten tapu randevusu nasıl alınır?

Vekaleten yapılan tapu devri iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaleten yapılan tapu devrinin iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu ücreti ne kadar 2021?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yapılacak tapu işlemleri için hem alıcı hem satıcı belli bir ücret ödüyor. Peki tapu ücreti ne kadar 2021? İşte tapu masrafı hesaplama 2021...

internetten yapılabilen tapu işlemleri Haberi

internetten yapılabilen tapu işlemleri

“Başvuruların elektronik ortamda alınması” konulu, 29/03/2017 tarihli ve 725578 sayılı Bakanlık Oluru ile “Başvuruların elektronik ortamda alınması” konulu, 11/11/2016 tarihli ve 2447188 sayılı Genel Müdürlük Makam Oluru uyarınca yapılan çalışmalar neticesinde web-tapu sistemi oluşturuldu.

TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesi altında olan web-tapu sistemine giriş E-devlet kimlik doğrulama sistemi kullanılarak yapılıyor.

İnternetten yapılabilen tapu işlemleri

1- Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebilir.

2-  Tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesi için yetki verebilir.

3-  “Taşınmazınızı evinizden yönetin.” Vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden internetten işlem başvurusunu yapabilir ve gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne gönderebilir. Böylece vatandaş tapu müdürlüğüne gitmeden işlemler  başlatılarak, son aşamaya getirilmiş olur.

4- Web-tapu kullanılarak malik, emlakçılara güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu müdürlüğüne başvuru yapma yetkisi verebilir veya verdiği yetkiyi kaldırabilir.

5-...