26 / 04 / 2024

İpekyolu Belediyesi

İpekyolu Belediyesi

Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van'ın İpekyolu ilçesinde bir parkın yapım çalışmalarının engellenmesine ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..

Van İpekyolu Belediyesi 2. ek hizmet binasını açtı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi, Esenler Mahallesi’nde açmış olduğu 2. ek hizmet binasında faaliyete başladı. İpekyolu Belediyesi, Erçek Mahallesi’nin ardından 2. ek hizmet binasını Esenler Mahallesi’nde açtı.

Van İpekyolu Belediyesi’nden Mimari Proje Yarışması!

Van’ın İpekyolu Belediyesi’nin hayata geçireceği 12 projenin ilk ayağı olan ‘Yeni Belediye Hizmet Binası Projesi’ için jüri üyelerini belirlendi. Projeler için, mimari proje yarışması düzenleniyor

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

Van İpekyolu'nda metruk yapılara geçit yok!

Van'a bağlı İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.

Van İpekyolu'nda ağır hasarlı 4 yapı yıkıldı!

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Karşıyaka, Selimbey ve Hafıziye Mahalleleri'nde bulunan ağır hasarlı 4 yapının yıkımı tamamlandı.

Van Kent Parkı hizmete açıldı!

İpekyolu Belediyesi tarafından Van'da hayata geçirilen "Kent Parkı" hizmete açıldı. 4 milyon lira harcanarak yapılan park 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine kuruluyor.

Van'da ruhsata aykırı yapılara müdahale ediliyor!

Van’ın İpekyolu Belediyesi ekipleri, bir ilki gerçekleştirerek yapım aşamasında olan bir binanın ruhsat ve eklerine aykırı olmasından dolayı müdahalede bulunarak 2 katta tıraşlama işlemi gerçekleştirdi. 

İpekyolu Belediyesi'nde ‘Cbs Ve E-İmar' uygulaması başladı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi; çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve e-imar uygulamalarını hayata geçirdi.

İpekyolu Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Van merkez İpekyolu Belediyesi Başkanlığının asfalt çalışmaları Cevdet Paşa Mahallesindeki sokaklarda kent yenileme çalışmaları sürüyor.

Van İpekyolu'na sosyal yaşam merkezi müjdesi!

Van'ın İpekyolu Belediyesi, Zaferler İlk ve Ortaokulunun yanındaki alanda yeni projeler geliştirecek. Bölgeye, park ve sosyal yaşam merkezi kazandırılacak.

Gaziantep Belediyesi dönüşüm için TOKİ ile anlaştı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi İpekyolu'ndaki kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile işbirliği yaptı. Belediye adına geçen tapular ise TOKİ'ye devredilecek.

Van İpekyolu'nda asfalt çalışmaları başladı!

Van İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü,kırsal mahallelerde bulunan bozuk yollar ile ara sokaklara asfalt sahti kaplama dökümüne başladı. Belediye yol düzeltme çalışmalarını bütün bir kentte yayacaklarını belirtti.

Kilis Belediyesi'nden İmarda Kentin Yoksulluk Haritası projesi!

Kilis Belediyesi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında “İmarda Kentin Yoksulluk Haritası” projesi imzalandı. Projeyi Kilis Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Eryılmaz imzaladı.

Van İpekyolu Belediyesi 2. ek hizmet binasını açtı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi, Esenler Mahallesi’nde açmış olduğu 2. ek hizmet binasında faaliyete başladı. İpekyolu Belediyesi, Erçek Mahallesi’nin ardından 2. ek hizmet binasını Esenler Mahallesi’nde açtı.

İpekyolu Belediyesi Haberi

İpekyolu Belediyesi


Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van'ın İpekyolu ilçesinde bir parkın yapım çalışmalarının engellenmesine ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.


Ertan önergesinde; "Van İpekyolu Belediyesi, geçtiğimiz yıl verdiği karar doğrultusunda, Halilağa Mahallesinde park ve 200 kişilik genç kadın öğrenci yurdu yapmaktadır. Ancak İl Müftülüğü, yapılacak olan parkın binalarının hemen önünde olması ve parkın kendi deyimiyle "kız ve erkeklerin buluşma noktası olma ihtimali" nedeniyle bu çalışmalara itiraz etmiştir. Hem yerel basından hem de belediye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, Müftülüğün bu itirazına Van Valiliği olumlu yanıt vermiş ve park yapım çalışmalarının başladığı sırada gelen polisler "Müftülükten izin ve görüş alınmadığı" gerekçesiyle çalışmaları durdurmuştur." dedi.


Öte yandan, Van İl Müftülüğü'nün söz konusu parkta kaçak bir bina yaptırdığını ve bu...