27 / 04 / 2024

İpoteğin fekki dilekçesi

İpoteğin fekki dilekçesi

Borcunu ödediği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. İpotek fekki için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte ipotek fekki dava dilekçesi örneği..

İpoteğin fekkinin şartları!

Bankadan kullandığınız konut kredisinin ödemesini bitirdiğinizde ipoteği kaldırma işlemine ipotek fekki deniyor. İşte, ipoteğin fekkinin şartları!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin uygulanmasında yaşanan uyuşmazlıklar sebebi ile sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dava dilekçesi örneği 2021...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul projesi kapsamında askıda bulunan planlara ilişkin itiraz dilekçesi verdi. Kaftancıoğlu, 16 milyon İstanbullu ile birlikte dayanışma içerisinde mücadele edeceklerini belirtti.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi..

İpotek fekki dava dilekçesi!

Borcunu ödediği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. İpotek fekki için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte ipotek fekki dava dilekçesi örneği..

İnşaat istikamet rölevesi dilekçesi!

İnşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere inşaat istikamet rölevesi alınabiliyor. Bu kroki bir dilekçe ile alınıyor. İşte inşaat istikamet rölevesi dilekçesi..

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi!

Bir arsa üzerindeki yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat edilerek alınıyor. İşte inşaat iskan ruhsatı dilekçesi örneği..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri gecikme nedeniyle, yaklaşık bedelin aşılması, inşaatın kusurlu ya eksik ifa şeklinde olması durumlarında fesh edilebiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi eksik ifa dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde yer alan hükümlere taraflardan birinin uymaması halinde dava açılabiliyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi iptali dava dilekçesi!

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Kullanmış olduğunuz kredinin yeniden yapılandırması işlemi için banka sizden yapılandırma ücreti talep ettiyse bu ücret geri alınabiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Muvazaalı satış tapu iptali dilekçesi!

Miras hukukunda sıkça karşılaşan muvazaalı satışların iptalinin gerçekleşmesi için sulh hukuk mahkemelerine dava açılabiliyor. İşte, muvazaalı satış tapu iptali dilekçesi!

İpoteğin fekki dilekçesi Haberi

İpoteğin fekki dilekçesi

İpotek fekki dava dilekçesi!

Taşınmaz tapusu üzerinde ipotek olan borçlular, borcunu ödedikten sonra ipotek kaldırma işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bunun için öncelikle borcun ödendiğine dair ipotek fek yazısının alınması ve tapu dairesine verilmesi gerekiyor.


Buna karşın borcunu ödediği halde tapu belgesini alamayanlar ipotek fekki için dava açabiliyor. İpotek fekki için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. 


Dava için mahkemeye bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İpotek fekki dava dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor: 


İpotek fekki dava dilekçesi örneği:


.......... SAYIN HAKİMLİĞİ’NE



İPOTEĞİN KALDIRILMASINI İSTEYEN  BORÇLU   :…….


VEKİLİ                       :…….

ALACAKLI                :…….

KONU                        : İPOTEĞİN KALDIRILMASI


AÇIKLAMALAR       :1-Müvekkilimiz, alacaklıya aralarındaki ticari ilişkide...