25 / 04 / 2024

ipotekli ev haczi nasıl anlaşılır

ipotekli ev haczi nasıl anlaşılır

Alacaklı, borçluya borcun tahsili için icra takibi talebiyle icra takibi başlatabiliyor. Peki, borçlunun gayrimenkulü üzerinde ipotek var ise ne olur? İpotekli eve icra gelir mi?

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı... 

Kredisi bitmemiş ev satılabilir mi?

Konut kredisiyle ev alan vatandaşlar borçların tamamı kapanmadan evlerini satmak isteyebiliyor. Peki, kredisi bitmemiş ve ipotekli evlerin satışı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Ev alacaklar dikkat! 'Evim olsun' derken sanık olabilirsiniz!

Yeni ekonomik paketi ile konut kredilerinin düşmesi vatandaşları ev almaya yönlendirdi. Ancak ev almadan önce tapu kaydı ve imar durumunun incelenmesi gerekiyor. Tapuya bakmadan ipotekli hacizli ev alırsanız, evi kaybetme tehlikesi bulunuyor.

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

İpotekli ev başkasına devredilebilir!

Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmaz başkasına devredilebiliyor. İpotek bir taşınmazın, bir başkasına ipotek borcu ile birlikte devri engel taşımıyor.

İpotekli konut satışını yüksek faiz vurdu!

Türkiye'de Haziran ayında konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Haziran ayında 61 bin 355 adet konut satılırken, ipotekli ev satışları yüzde 84,6 düşerek 7 bin 319'e geriledi.

Faizler arttı, ipotekli konut satışları azaldı!

Nisan ayında konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Nisan ayında 84 bin 403 konut satılırken, ipotekli ev satışları yüzde 61,3 düşerek 10 bin 793'e geriledi.

Hacizli ve ipotekli konutun borcu alıcının!

Hacizli ve ipotekli konut projesinden ev alındığı zaman alıcının yükümlülüğü merak ediliyor. Kat irtifak tapuları almak borcu kapatmaya yetmiyor. Alacaklılar borçlarını alıcıdan tahsis etmek istiyor. 

ipotekli ev haczi nasıl anlaşılır Haberi

ipotekli ev haczi nasıl anlaşılır

İpotekli eve icra gelir mi?

Bir alacağın tahsil edilmesi için yapılan icra takibinin kesinleşmesi üzerine, alacaklı lehine, borçlunun mal ve haklarına icra memuru tarafından el konulmasına haciz deniyor.Haciz konulabilmesi işlemi takibin kesinleşmesi şartına bağlı oluyor.  Takibin kesinleşmesi; ilamsız takiplerde ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmemesi ve borcun ödenmemesi halinde oluyor. Bu takdirde borçlunun mallarına haciz konulabiliyor.


Borçlunun elindeki malların haciz ile alınması muhafaza, tedbiri olarak ifade ediliyor. Ancak, haczedilen mal alacaklının rızası ile borçlu da bırakılabiliyor. Borçlunun, borcunu karşılayacak menkul malı var ise gayrimenkulleri haczedilemiyor. Peki, ipotekli evin haczi nasıl olur? İpotekli eve icra gelebilir mi?


Mevcut veya ileride oluşacak ya da oluşması muhtemel bir alacağın temini için kişinin kendisinin veya başkasının gayrimenkulünü güvence olarak gösterdiği bir gayrimenkul rehni...