26 / 04 / 2024

Irak Germiyan gayrimenkul izni

Irak Germiyan gayrimenkul izni

Germiyan İdaresi’nden açıklamasında Kürt olmayanların Germiyan bölgesinde gayrimenkul edinmesine izin verilmediği bildirildi. Açıklamada "Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından Germiyan bölgesi bağımsız bir bölge olarak görülmektedir. dedi.

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Gayrimenkul yatırımında Türkiye'yi en çok Mısır tercih etti! 

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımlarını mercek altına aldı. Mısır Türkiye genelinde, Irak ise İstanbul genelinde yarıtımda ilk sırada yer alıyor...

Gayrimenkul Borsası dünyaya açılıyor!

Gayrimenkul Borsası tarafından uluslararası iş birlikleri gerçekleştirmek için kurulan GABORAS Global ile Irak Bankalar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı

Iraklılar Samsun'dan 3 ayda 99 gayrimenkul aldı!

Yılın ilk üç ayında Samsun'da toplam 119 yabancı uyruklu vatandaş satın aldı. En fazla gayrimenkul satışını 99 Irak vatandaşı yaptı.

2. EREF 2017 Gayrimenkul Fuarı 5-7 Ekim'de!

37 milyon nüfuslu Irak’ın en güvenli şehri Erbil’de Arı Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan E.R.E.F. (Erbil Real Estate Fair) Gayrimenkul Fuarı Irak, Türkiye, B.A.E., Rusya, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Hollanda başta olmak üzere 10 ülkeden 40 firmanın katılımı ile gerçekleşecek.

Irak Germiyan'da kürt olmayanlara tapu yok!

Germiyan İdaresi’nden açıklamasında Kürt olmayanların Germiyan bölgesinde gayrimenkul edinmesine izin verilmediği bildirildi. Açıklamada "Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından Germiyan bölgesi bağımsız bir bölge olarak görülmektedir. dedi.

Kuzey Irak Erbil Gayrimenkul Fuarı 26-29 Ekim'de!

Kuzey Irak Erbil'de bu yıl 2.si gerçekleşecek olan ERBIL REAL EXPO Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 26-29 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Batu Aksoy Bodrum'daki gayrimenkul projelerini anlattı!

Ağırlıklı olarak enerji, petrol ve gayrimenkul yatırımları ile bilinen Aksoy Holding, Irak'tan sonra İran'ı da gözüne kestirdi. Irak'ta madeni yağ şirketiyle yer alan grup, ambargolardan kurtulmaya hazırlanan İran'da yatırım ofisi açıyor.

Balance Gayrimenkul’ün Irak’taki fabrikasına el koyuldu!

Balance Gayrimenkul’ün Irak’ta ortak olduğu çimento fabrikasına terör örgütü IŞİD el koydu. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, “Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Irak hükümetinin yatırımımızın yarısını ödemesini bekliyoruz” dedi.

2. Uluslararası Erbil Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı 9-12 Ekim'de düzenlenecek!

32 Milyon nüfuslu Irak’ın en güvenli şehri Erbil’de, ülkenin tek sektörel Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım fuarı 9-12 Ekim 2014 tarihlerinde 2.kez kapılarını açmaya hazırlanıyor...

Projebeyaz Erbil Fuarı'nda 38 gayrimenkul sattı!

Projebeyaz Kuzey Irak’ın Erbil kentinde bu yıl ilk kez düzenlenen Erbil Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na (EREF) katıldı. Projebeyaz Erbil Fuarı'nda 38 gayrimenkul sattı...

Gayrimenkul ve emlak sektörü 27 Haziran'da Erbil'de buluşuyor!

Gayrimenkul ve emlak sektörü 27-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Irak'ın en güvenli şehri Erbil'de buluşacak...

Vakıflar'dan Trabzon'da 46 kiralık gayrimenkul

Vakıflar, Trabzon'da bulunan 46 adet gayrimenkulü kiraya vermek üzere ihale açtı

Irak Germiyan gayrimenkul izni Haberi

Irak Germiyan gayrimenkul izni

Süleymaniye Valisi Aso Fereydun, 6 Haziran’da aldığı kararla, asayişin onayının alınması halinde  Irak vatandaşı ve tüm yabancıların aldıkları gayrımenkulleri, kendi adlarına tapulayabileceklerini duyurmuştu.


Germiyan İdaresi’nden bugün yapılan yazılı açıklamada, Kürt olmayanlara tapu verilmediğini kamuoyuna bildirdi.


Açıklamada, Süleymaniye idaresinden farklı bir tutum izlenmesine ilişkin ise, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından Germiyan bölgesi bağımsız bir bölge olarak görülmektedir. Hiçbir yere bağlı değildir. Kendine sınırlarına sahiptir. Bazı toprakları da halen Kürdistan’a bağlanmamıştır” denildi.


Germiyan bölgesinin halen terör tehditiyle karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada, 140’ıncı Madde yerine getirilmediği için, Irak Hükümeti’yle tartışmalı bölgeler konusunda onlarca sorunun yaşandığı belirtildi.


Irak Anayasası’nın 140’ıncı Madde’si, Kürdistan Bölgesi’ne mi yoksa Irak Merkezi Hükümeti’ne mi bağlanması konusunda anlaşma sağlanamayan bölgelerde nüfus sayımı ve referandum yapılmasını öngörüyor.


Saddam döneminde Araplar yerleştirilerek Kürdistan’dan kopartılmak istenen ve...