25 / 04 / 2024

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesinde faaliyet gösteren FETÖ’ye ait biri üniversite olmak üzere 38 okulun yönetimine el konuldu. Örgütün Irak imamının da bölgeye girişine yasak getirildi.

IKBY'deki ekonomik kriz emlak sektörünü olumsuz etkiliyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde ( IKBY ) güvenlik olayları ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten dolayı yaşanan ekonomik kriz emlak sektörünü olumsuz etkiliyor.

TİKA, Erbil'deki 17 okulu onaracak!

İKA, Erbil kentindeki 17 okulun onarımını üstlenip, burada görev yapan 350 öğretmen ve yöneticiye de gıda yardımında bulundu. Güneği, "Okulların restorasyon ve onarımını üstlenirken, burada çalışan öğretmen ve yöneticilerimizi de unutmadık." dedi.

IKBY'de emlak sektörü değer kaybediyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) yerli ve yabancı yatırımcılar güvenlik ve ekonomik krizden dolayı zor günler geçiriyor. Bölgedeki emlak sektörü değer kaybetmeye devam ediyor.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

Türk futbolunun dört büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketlerindeki borç toplamı 29,93 milyar liraya ulaştı.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

İBB Sancaktepe'de Bölgesel İstihdam Ofisi açtı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sancaktepe'de Bölgesel İstihdam Ofisi açtı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Irak'ın Duhok kentindeki selde 400 ev hasar gördü!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı Ortak Kriz Koordinasyon Merkezi, yaptığı açıklamada Duhok kentinde meydana gelen selde 400 evin ağır hasar aldığını belirtti…

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için üstyapı ihalesi 2020'de!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'ndaki altyapı işlerinde fiziki gerçekleşmenin bu yıl sonu itibari ile yüzde 65'e yükseltilmesi hedefleniyor. Havalimanının üstyapı tesislerinin yapımı için 2020'de KÖİ dahilinde ihaleye çıkılması planlanıyor...

Türkiye Irak ile bölgesel enerji açılımına hız vermeyi hedefliyor!

BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Semin, "Irak ile kurulacak enerji köprüsü, Türkiye’yi bölgesel güç ve transit ülke olma hedefine bir adım daha yaklaştırarak Türkiye’nin dünya pazarındaki önemini artıracak" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Haberi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi

Terör örgütü FETÖ’nün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) altındaki okullarına el konuldu. Bir üniversite ve kolejlerden oluşan 38 okul, IKBY yönetimine geçti.  FETÖ okullarının imamı Talip Büyük’ün bölgeye girişi yasaklandı, okulların alt ve üst yönetimleri için Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’yla işbirliğine başladı.


Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), IKBY yönetimindeki bölgede yaşayan Türkmenlerin Türkçe eğitim alması için ilk ve orta dereceli eğitimde 13 okul ve Selahaddin Üniversitesi’nde Türk Dili Bölümü açtı. Bu okullara devam eden 1900 Türkmen öğrencinin eğitim dili de Türkçe olacak, ayrıca Arapça ve Kürtçe de öğrenecekler. TİKA, ayrıca bölgedeki Kürtler içinde bir okul açtı.


“EL KOYDUK”

Açılış töreninde konuşan IKBY Eğitim Bakanı Piştivan Sadık, Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnan, TİKA Başkan Yardımcı Ali Maskan, Kürt, Türkmen ve Arap...