25 / 04 / 2024

İran deprem

İran deprem

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde 80 köy evi hasar gördü.

İran'daki depremde 43 köyde evler hasar gördü!

İran'ın Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde meydana gelen depremde 25 kişinin yaralandığı, 43 köyde evlerin hasar gördüğü belirtildi...

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

İran'ın Hoy kentinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da da hissedildi. Van'ın Başkale ilçesi Gelenler mahallesindeki kerpiçten evlerin bazıları depremde yıkıldı...

İran'da 5,0 büyüklüğünde deprem!

İran'ın Kirman eyaletine bağlı Menucan kenti, 5,0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, depremin yerin 14 kilometre derinliğinde ve 5,0 şiddetinde kaydedildiğini açıkladı.

İran'da 5.2 şiddetinde deprem meydana geldi!

İran'ın güneyindeki Kerman ve Hürmüzgan eyaletleri sınırında deprem meydana geldi Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, yerel saatle 02.24'de 5.2 büyüklüğündeki depremin 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi..

İran'da korkutan deprem!

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinin merkezi Bender Abbas kenti 5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ülkenin Doğu Azerbaycan eyaletindeki Zarnak kentinde de dün sabah saatlerinde 4,4 büyüklüğünde deprem kaydedilmişti.

İran'da 5 büyüklüğünde deprem!

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinin merkezi Bender Abbas kentinde, 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaklaşık sekiz saniye süren deprem nedeniyle halkın panik içinde sokaklara çıktığı belirtildi.

İran'da 5 büyüklüğünde deprem!

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, 5 büyüklüğündeki depremin 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve merkezinin Boşkan kasabası olduğunu açıkladı...

İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, 5.2 büyüklüğündeki depremin 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve merkezinin de Boşkan kasabası olduğunu açıkladı.

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem!

Buşehr kriz masası Genel Müdürü Kazım Muradi, acil yardım ekiplerinin bölgede hazır bekletildiklerini fakat şu ana kadar can kaybı veya yaralanma olup olmadığı hakkında bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

İran 'ın güneybatısında bulunan Huzistan kentindeki Behbahan ilçesinde yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi.

İran'da 5.4'lük deprem!

Basra Körfezi'nin kıyısında yer alan Hürmüzgan eyaletine bağlı Fin şehrinde, 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerel saatle 17.23'te, Fin şehri yakınlarında ve yerin 12 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

İran'da 6.0 büyüklüğünde deprem!

Amerikan Jeoloji Araştırmaları Merkezi, İran'ın batısında Irak sınırına yakın Dezful'da 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İran'daki depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İran'da 5.6 büyüklüğünde deprem!

İran'da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, depremin yerel saatle 17.05'te, Murmuri kentine 20 kilometre uzaklıkta, 6,5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

İran'da 5.1 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet sitesinden alınan bilgiye göre, İran'da 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

SON DAKİKA! Deprem oldu!

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi, Türkiye-İran sınır bölgesinde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem iki ülkede de hissedildi. 

Prefabrik evlerde devlet desteği! Nisan ayı kampanyası ile deprem riskini ortadan kaldırın! Kaçıran çok üzülür!

Prefabrik evler 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi ile gündemde yer almaya başladı. İşte prefabrik evlerdeki nisan ayı kampanyası!

Nefes kesen son dakika deprem açıklaması! 485 fay hattı birden dirildi: 90 bin bina etkilenecek! Aman dikkat!

Deprem açıklamasıyla uykuları kaçıran haberde, 485 fay hattının aktif hale geldiği belirtiliyor ve bu fay hatlarından herhangi birinde deprem meydana gelirse en az 90 bin binanın etkilenebileceği ifade ediliyor.

Türkiye - İran sınırında 5.3 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem Van'da da hissedildi! 

İran'ın Hoy kentinde saat 14:47'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. Deprem Van'da da hissedildi! İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası karavanlar yok satıyor! Herkes karavana hücum ediyor!

Deprem felaketi, pazarda zaten bozuk olan arz-talep dengesini de daha da etkiledi. Deprem sonrası sığınılacak ya da deprem bölgesinden uzaklaşmayı hızlandıran araçlar için yüksek olan talep daha da yükseldi.

Bankalar için deprem gibi karar! Yakın zamanda kredi çekenler dikkat, bu kadar iade edilecek

Bankalar için deprem niteliğinde ancak vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. 10 yıl içerisinde kredi çeken vatandaşlara geri ödeme yapılacak. İşte kredi çeken vatandaşları heyecanlandıran haberin detayları...

Deprem uzmanı Naci Görür resmen açıkladı: 25 Ekime dikkat! Bardağı taşıran son damla olabilir!

Türkiye'de 25 Ekim'de izlenecek güneş tutulmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür'ün, "Bardağı taşıran son damla olabilir" ifadeleri Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Peki, 25 Ekim'de İstanbul'da deprem mi olacak? İşte Görür'ün dikkat çeken açıklamaları...

Deprem komisyonları neden hedefe ulaşamadı?

Dünyanın hemen her yerinde yapıldığı gibi ülkemizde de problemleri araştıran ve bunların çözülmesine ilişkin raporlar hazırlayan çok değerli bilim insanları bulunuyor. Bir problemle ilgili neyin ne kadar yapılıp yapılamadığını ortaya çıkarması sebebiyle deprem raporları oldukça önemli. 

İzmir'de her binaya deprem karnesi geliyor!

İzmir'i dirençli bir kente dönüştürmek için çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer her binanın deprem karnesi olacağını dile getirdi.

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.

Yapıların deprem güvenliğini artıran kompozit malzeme geliştirildi!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin yer aldığı kompozit malzemeyle yapıların deprem güvenliğinin artırılması planlanıyor.

Ahmet Ercan: Türkiye ardı ardına deprem haberleriyle sarsılacak! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İran'ın Hoy kentindeki depremin Van'da yıkıma yol açmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, 2019-2022 arasının ‘deprem yılları’ olacağını belirtti ve "Van'daki yapılar 3 bin 500 yıl önceki Hitit dönemindeki yapılardan daha kötüdür" dedi...

Ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz'dan korkutan deprem uyarısı!

İran'da 5.9 şiddetinde meydan gelen deprem sonrası ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. İshak Yılmaz, İran’da meydana gelen deprem sonrası bölgede 4, 4.5 büyüklüğünde yeni sarsıntıların gerçekleşebileceğini dile getirdi...

İran deprem Haberi

İran deprem

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde 80 köy evi hasar gördü.

İran resmi ajansı IRNA'nın aktardığı verilerde, gece yaşanan deprem sırasında panikle kaçmaya çalışan 1 kişi yaralandı, bazı köylerin su ve elektrik altyapısında çeşitli sorunlar yaşandığı bildirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; depremde 80 köy evinin hasar gördüğü, İran Kızılayının depremzedeler için çadır, battaniye gibi yardım malzemeleri temin ettiği belirtildi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, merkez üssü Bender Lenge ilçesinin Kong bölgesi olan 5,5 büyüklüğündeki depremin yerel saatle 01.01'de meydana geldiğini duyurmuştu.

Basra Körfezi kıyısındaki Hürmüzgan eyaletini sarsan depremin çevre yerleşim yerlerinde de hissedildiği belirtilmişti. 

Arnavutluk'taki deprem konutları Ağustos'ta...