26 / 04 / 2024

iran Hürmüzgan deprem

iran Hürmüzgan deprem

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde 80 köy evi hasar gördü.

İran'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Devlet televizyonunun haberine göre, Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, yerin 14 kilometre derinliğinde kaydedilen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Fars Körfezi olduğunu açıkladı.

Muhalefetten hükümete deprem konutu eleştirisi: 2024'e geldik ama 184 bin konut yok!

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin'den deprem konutları ile ilgili olarak bir eleştiri geldi. İsa Mesih Şahin verilen 650 bin konut sözüne değinerek, 46 bin konutun teslim edildiğini 184 bin konutun da olmadığını söyledi.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Elazığ'da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşaat çalışmalarına başlanan 2 bin 936 deprem konutu hızla yükseliyor.

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

Megakent İstanbul'a son dakika deprem uyarısı: Hızlanan fay deprem riskini artırıyor! 

Prof. Dr. Osman Bektaş, megakent İstanbul'a son dakika deprem uyarısında bulundu. Beltaş, hızlanan fay hareketini işaret ederek, deprem tehlikesinin arttığını dile getirdi. 

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

Depreme karşı mücadele: 6,5 milyon konut dönüşümü başlıyor!

Türkiye, depreme karşı güçlü bir altyapı oluşturmak için 6,5 milyon konutun dönüşümünü planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki hükümet, deprem bölgesindeki yeniden imar çalışmalarını hızlandırarak, 680 bin yeni konut inşa edecek.

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Demir fiyatlarında kriz büyüyor! İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 11 Mart 2023 demir fiyat listesi

Hükümetin deprem konutları inşaatının hemen başlayacağına yönelik açıklamalardan sonra inşaat demirine gelen zamlar krize neden oldu. Peş peş gelen zamlar demir fiyatlarını resmen uçurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 11 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Deprem sonrası karavanlar yok satıyor! Herkes karavana hücum ediyor!

Deprem felaketi, pazarda zaten bozuk olan arz-talep dengesini de daha da etkiledi. Deprem sonrası sığınılacak ya da deprem bölgesinden uzaklaşmayı hızlandıran araçlar için yüksek olan talep daha da yükseldi.

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

Dolar kurunda resmen 7 şiddetinde deprem! Tek tek açıklanan bu rakamı görenler resmen mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

Dolar kurunda resmen 7 şiddetinde deprem... Tek tek açıklanan bu rakamı görenler resmen mıh gibi çakıldı... Hemen bakın...

Depremzedeler hangi şartlarda konut sahibi olacak? İşte eylem planı

Hükümetin deprem sonrası planının detayları belli oldu. Şehirler taşınacak mı? Hükümetin planının detayları ortaya çıkmaya başladı?

iran Hürmüzgan deprem Haberi

iran Hürmüzgan deprem

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde 80 köy evi hasar gördü.

İran resmi ajansı IRNA'nın aktardığı verilerde, gece yaşanan deprem sırasında panikle kaçmaya çalışan 1 kişi yaralandı, bazı köylerin su ve elektrik altyapısında çeşitli sorunlar yaşandığı bildirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; depremde 80 köy evinin hasar gördüğü, İran Kızılayının depremzedeler için çadır, battaniye gibi yardım malzemeleri temin ettiği belirtildi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, merkez üssü Bender Lenge ilçesinin Kong bölgesi olan 5,5 büyüklüğündeki depremin yerel saatle 01.01'de meydana geldiğini duyurmuştu.

Basra Körfezi kıyısındaki Hürmüzgan eyaletini sarsan depremin çevre yerleşim yerlerinde de hissedildiği belirtilmişti. 

Arnavutluk'taki deprem konutları Ağustos'ta...