24 / 04 / 2024

İran pazarı 2014

İran pazarı 2014

Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması tekstil, mobilya, otomotiv, gıda ve beyaz eşya sektörlerinde öne çıkan Bursa ekonomisini heyecanlandırdı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki yıl itibariyle ihracat oranlarında artış öngörüyor

Emlakta en çok kazandıran ilçe Menderes oldu!

2018 yılında Türkiye'de en çok kazandıran ilçe Menderes oldu. Belediye Başkanı Bülent Soylu “2014’te göreve geldiğimizde ‘Bir koyan beş alacak’ dedik. Veriler sözümüzün doğruluğunu kanıtladı” diye konuştu.

Manisa Modern pazar yerinin dükkanları ihaleye çıkıyor!

Türkiye’nin en modern kapalı pazar yeri projesini Manisa’ya kazandıran Yunusemre Belediyesi, dış cephe dükkanların kiraya verilmesi için ihale düzenliyor. 

En düşük faizli konut kredisi kullandıran bankalar!

Bankaların faiz oranları her geçen gün artıyor. Konut kredisi faiz oranları yüzde 2’nin altında olan sadece 3 banka kaldı. Kredi Pazarı en düşük faiz oranı ile konut kredisi kullandıran bankaları sıraladı.

1 trilyon dolarlık pazarın kapısı Cibuti’yle aralanıyor!

Afrika'ya ihracatını son 10 yılda yaklaşık 4 kat artıran Türkiye'ye Cibuti'de tahsis edilen Türk Özel Ekonomi Bölgesi, Afrika pazarının Türk firmalarına açılmasında anahtar rolü üstlenecek.

Türk şirketleri İran’da 3 yılda 500 mağaza açacak!

İran pazarına girmeye hazırlanan 20 Türk markası 2019 yılına kadar 500 mağaza açacak. İran’da Türk markası 50’yi aşacak, 1000 satış noktasına ulaşılacak.

Brisa, sismik izolatörleri Türkiye pazarına sunuyor!

Brisa, Bridgestone'un geliştirdiği ve binaların depreme dayanıklılığını artıran sismik izolatörleri Türkiye pazarına sunacak.

İran, Türk inşaat şirketlerine fırsatlar oluşturuyor!

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, uluslararası yaptırımlar sonrasında tekrar açılan İran pazarında inşaat sektörünün geri kaldığını belirterek Türk inşaat şirketlerine fırsatlar oluşturacağını belirtti.

İSO, İran'da OSB kuracak!

İSO, yabancı yatırımcıların akın ettiği İran pazarında 10 milyar dolarlık OSB kuracak. İşgücünün yüzde 85’i İran, 15’i ise Türkiye’den karşılanacak.

Demir İnşaat İran’a giden ilk Türk inşaat şirketi oldu!

Ambargonun yeni kalktığı İran pazarında hızlı aksiyon alan Demir İnşaat, 23-26 Şubat tarihleri arasında Tahran’da gerçekleştirilen İran Property Expo 2016’ya katılan tek İstanbul firması olarak fuara damgasını vurdu.

Türk ev tekstili ürünlerine İran'dan yoğun ilgi!

Ambargonun kalkması ardından bütün gözler İran’a çevrildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Türk ev tekstili ürünlerinin; İran pazarında iyi bilinen, marka adı ile aranılan bir konuma sahip olduğunu ifade ediyor.

Onatkutlar Uzay Çatılı Pazar Yeri yükseliyor!

İlçe genelinde daha önce bir çok mahalleye Uzay Çatılı Pazar yeri kazandıran Şehitkamil Belediyesi, son olarak Onatkutlar Mahallesi’nde yaptığı Uzay Çatılı Pazar yerinde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.

Plan Proje Müşavirlik İran'da bölge ofisi açıyor!

İran pazarına 2011 yılında giren ve Tahran'da 25 bin konutluk projede teknik müşavirlik hizmeti veren Plan Proje Yönetim Müşavirlik, İran'da bir bölge ofisi açmayı planlıyor.

Ankaralı inşaat firmaları rotasını İran'a çevirdi!

İran’a yönelik ambargonun kaldırılması diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de heyecan yarattı. GGYD Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Çakmak, Başkentli inşaat firmalarının İran pazarına girmek için kolları sıvadığını söyledi.

İran pazarı 2014 Haberi

İran pazarı 2014


Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması tekstil, mobilya, otomotiv, gıda ve beyaz eşya sektörlerinde öne çıkan Bursa ekonomisini heyecanlandırdı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki yıl itibariyle ihracat oranlarında artış öngörüyor


Türkiye ile İran arasında tercihli ticaret anlaşmasının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunun yürürlüğe girmesi bölgeye ihracat potansiyeli bulunan sektörlerde heyecan dalgası yarattı. Türkiye ile İran arasında 2013 sonunda 14,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen ticaret hacminin önümüzdeki yıl itibariyle 35 milyar doları bulacağı öngörülürken, 500 milyar dolarlık ekonomiye sahip İran ile yapılan anlaşma en çok da mobilya, otomotiv, tekstil, gıda ve beyaz eşya sektörlerinde etkin olan Bursa ekonomisini yakından ilgilendiriyor. 


Sorunlar ihracatı etkiledi 


Anlaşma ile yüzde 40’a varan vergi indirimlerinin yanı sıra ürünlerden spesifik vergi alınmayacağı için indirimlerin 3 katı bulacağını söyleyen İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS)...