25 / 04 / 2024

İran turizmi

İran turizmi

İran ambargonun kalkmasının ardından, ekonomiyi canlandırmak için adımlar atmayı sürdürüyor. Turizm sektörünü hızla geliştirme arayışında olan İran, bu konuda bir paket hazırladı.

Türkiye ve İran arası turizm ilişkileri geliştirilecek!

Türkiye ve İran arasında iki ülke turizm ilişkilerini her alanda geliştirmeyi amaçlayan mutabakat zaptı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer tarafından imzalandı.

Yabancı turizm şirketleri İran'a Türklerle girmek istiyor!

İran'a uygulanan ambargoların kalkması Türk turizmcileri de harekete geçirdi. TYD Başkanı Murat Ersoy, "Yabancı turizm şirketleri bile İran'a Türk ortaklarla girmek istiyor" dedi

İran'dan Türkiye'deki inşaat firmalarına yatırım çağrısı!

İran Büyükelçiliği Sözcüsü Adinehlou, Türklere İran'a turistik gezi yapmaları çağrısında bulundu. Adinehlou "Dubai'ye gidenlere şaşırıyorum. Bizim adalarımız daha güzel ve mercan dolu" dedi.

Türkiye'ye İran'dan 200 bin turist gelecek!

İRAN İslam Cumhuriyeti’nin Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Ghasemi, Nevruz nedeniyle 200 bin İranlı’nın tatilini geçirmek için karayoluyla Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Denizli'de yayla turizmi projesi hız kesmeden sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor. “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işi ihalesi 28 Kasım'da!

İspark; Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işini 28 Kasım 2014 saat 10:00'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işi 180 günde tamamlanacak.

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Veysel Eroğlu: Bilecik'te doğa turizmi çalışmaları devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Bilecik, doğa turizmi açısından muhteşem bir ilimiz. Dolaylısıyla bunu geliştirmek için güzel çalışmalar yapıyoruz şu anda" dedi.

Manisa’da inanç turizmi!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin Manisa’ya inanç turizmi kapsamında geldiğini bildirdi Sudak yaptığı açıklamada, 216 bin 644 turistin kente geldiğini kaydetti.

Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli!

Türkiye'nin sağlık turizminde özellikle AB ülkeleri konusunda yükselen pazar haline gelmesi sektörde yabancı dil bilen personelin önemini artırıyor.Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli.

Çetin Osman Budak: Antalya'da kongre ve fuar turizmi artmalı!

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak” dedi...

Sinop'ta kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor!

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Fer Yapı Premier Kampüs Ofis'te kazandıran kur sistemi! Metrekaresi 2.800 dolar!

Fer Yapı Premier Kampüs Ofis projesinde yer alan ofislerin metrekare birim fiyatları 2 bin 800 dolardan başlıyor. Proje kapsamında kazandıran kur sistemi kampanyası da devam ediyor...

Premier Kampüs Ofis'te metrekaresi 2 bin 800 dolara! Kazandıran kur sistemi!

Premier Kampüs Ofis'te yer alan ofis seçeneklerinin metrekare birim fiyatları 2 bin 800 dolardan başlangıç gösteriyor. Projede halen kazandıran kur sistemi ödeme seçeneği de devam ediyor.

Ranım İnşaat Sanayi ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ranım İnşaat Sanayi ve Genel Ticaret Limited Şirketi, Omar Khalil tarafından 200 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Ekim'de Esenyurt, Merkez Mahallesi, 1172 Sokak'ta kuruldu.

Türker Naslı: Ankara'yı sağlık turizmi merkezlerinden biri yapabiliriz!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, 9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara’nın, dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebileceğini belirtti...

Premier Ofis Kampüs'te kazandıran kur sistemi! Metrekaresi 2.800 dolara!

Fer Yapı Premier Ofis Kampüs projesinde yer alan ofislerin metrekare birim fiyatları 2 bin 800 dolardan başlangıç gösteriyor. Projenin ödemelerinde ise kazandıran kur sistemi ile doların yükselişinden etkilenmiyorsunuz.

İran turizmi Haberi

İran turizmi

İran ambargonun kalkmasının ardından, ekonomiyi canlandırmak için adımlar atmayı sürdürüyor. Turizm sektörünü hızla geliştirme arayışında olan İran, bu konuda bir paket hazırladı. 



Ülkeye gelen ziyaretçi sayısını artırmak için ülkede yatırım yapacak olan otel zincirlerine 13 yıl boyunca vergisiz çalışma imkânı verilecek. İran'a 2009 yılında 2.2 milyon turist gelirken bu rakam 2015'te 5.2 milyona çıktı. Ülkenin 2025 hedefi ise 20 milyon turiste ulaşmak. Hükümetin planında beş yıl içinde 300 yeni otel yapmak var. Ülkede 170 adet dört ve beş yıldızlı otel yatırımı ise...