25 / 04 / 2024

iran yatırım

iran yatırım

Uluslararası ambargonun kalkmasıyla İranlıların Türkiye'de yaptığı konut alımları ve gayrimenkul yatırımlarının en az yüzde 50 artacağı öngörülüyor. Sektördeki ortak görüş, İranlı yatırımcılarının elinin rahatladığı yönünde...

İran'daki yatırım fırsatları masaya yatırılıyor!

Türkiye’nin ilk ve tek uzmanlık kaynakları firması Expertera, hızla gelişen İran pazarındaki fırsatları değerlendirmek üzere 15 Ekim’de İstanbul’da bir panel düzenliyor.

İran, 3 Türk şirketini aldı!

ABD'nin ambargosu nedeniyle kaynaklarını yurtdışında değerlendirmekte zorlanan İran, Türkiye'ye Dubai üzerinden giriş yaptı. 7-8 milyar dolarlık kaynağı elinde tutan İran kökenli fon Türkiye'de adımını Onur Air ve Ulusoy ile attı.

Türkiye'den İran'a 10 milyar dolarlık yatırım!

İstanbul Sanayi Odası’nın 10 milyar dolar değerinde olması öngörülen yatırımıyla, 500 hektarlık alana İran’ın ilk yabancı organize sanayi bölgesi kurulacak.

İran'da Türkiye-Doğu Azerbaycan Yatırım Konferansı düzenlendi!

İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti Yatırım Hizmetleri Merkezi Başkanı Reza Hüseyni, Türk iş adamlarına Doğu Azerbaycan eyaletindeki yatırım teşvikleri hakkında bilgi verdi.

Sıla Grup'tan İran'a 700 milyon dolarlık dev yatırım!

Sıla Grup Yöneti̇m Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahi̇n"İran'da kamu-özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirilecek 13 bin yataklı 13 dev hastane ihalesinde, bin 750 yataklı ve yaklaşık 700 milyon dolar yatırım bedeli olan 2 hastanenin ihalesini kazandık."dedi.

Turcas İran'da yatırım imkanlarıyla ilgileniyor!

TURCAS Petrol Üst Yöneticisi Batu Aksoy, ambargonun kaldırılmasının ardından İran’daki iş olanaklarını yakından izlediklerini belirterek, “Turcas, İran’da rüzgar enerjisi, doğalgaz, petrol ve türevlerine yönelik yatırım ve ticaret imkanlarıyla ilgilen

Sivaslı iş adamlarından İran'a yatırım!

Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği (SİVGİAD), DEİK Türk-İran İş Konseyi ile beraber ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım fırsatlarını değerlendirilmesi için Tebriz ile Tahrana ticari gezi düzenledi.

Ekonomik Ambargo Sonrası İran’daki Yatırım Fırsatları paneli düzenlendi!

Expertera, 15 Ekim’de İstanbul’da “Ekonomik Ambargo Sonrası İran’daki Yatırım Fırsatları” paneli düzenledi. İran pazarı hakkında derin bilgiye sahip uzmanları ve önde gelen yöneticileri bir araya getiren panele, global şirketler ve yatırım fonları katıldı

İran 185 milyar dolarlık petrol yatırımı hedefliyor!

Tahran yönetimi yaptırımların kalkmasıyla petrol ve doğalgaz projelerine 185 milyar yatırım çekmeyi planlıyor. İran, 2020 yılına kadar petrol ve doğalgaz sektörüne 185 milyar dolar yatırım çekmeyi hedeflediğini belirtti.

İran 2020 yılına kadar 30 yeni otel yatırımı yapacak!

2020 yılına kadar 30 yeni otel yatırımı yapılması planlanan ve yatırımların ardından yıllık 20 milyon turist hedefleyen İran, başta Antalya olmak üzere Türkiye'deki otelleri örnek alıyor.

GÜBRETAşž"tan İran"a 3 yılda 150 milyon dolarlık yatırım!

GÜBRETAşž İran"a 3 yılda 150 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor

Doğtaş, Mısır ve İran'da 10 milyon dolarlık yatırım planlıyor!

Kuruluşunun 40. yılı olan 2012'de yüzde 40 büyüme hedefleyen Doğtaş Mobilya şu an için beş bayiden ortaklık teklifi aldıkları Mısır ve İran'da gelecek yıl en az 10 milyon dolarlık yatırım planlıyor

Real'den mağazalarını yenilemek için 6 milyon Euro yatırım!

Kubilay Özerkan, "Bu sene, yenileme çalışmaları için 6 milyon avro civarında bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

iran yatırım Haberi

iran yatırım

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü temsilcileri, ambargonun kalkmasıyla uluslararası para transferi, bankacılık işlemleri ve yatırım konusunda rahatlayacak gayrimenkul yatırımcılarının ilk adresinin Türkiye olacağını kaydediyor.


İran'a uygulanan ambargo nedeniyle daha önce satışta sıkıntı yaşandığını dile getiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yatırımcılar gizlice gelip yatırım yapıyordu. Bankalar yoluyla para gönderemiyorlardı, gayrı resmi yollarla konut almaya çalışıyorlardı. Ancak artık gizli değil, serbest ve çok rahat yatırım imkanı doğdu İranlılara" diye konuştu.


YATIRIMCILAR RAHATLADI 


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, "Ambargo nedeniyle İranlı yatırımcılarda korku vardı. Heyetlerle de görüşüyorduk. Finansal hareketlerde  İran ile iş yapan firmaların uluslararası ambargodan dolayı takibe alınması korku yaratıyordu,  Bu kalktı. Yatırımcı açısından rahatlık sağlandı. İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne yaptığı yatırımlar yüzde 50 artar" görüşünü...